Smitten fik fat i en flok drenge, der så fodbold: En uge senere er nordsjællandsk kommune tæt på at lukke ned

Hørsholm i Nordsjælland er meget tæt på at lukke ned på grund af høj smitte, udtaler borgmesteren. Faktisk har kommunen allerede overskredet myndighedernes smertegrænse.

»Vi er steget markant de sidste to til tre dage. Vi er faretruende tæt på at nå grænsen for automatisk nedlukning,« siger borgmester i Hørsholm Kommune, Morten Slotved (K), til TV 2 Lorry. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Hørsholm Kommune forbereder sig fredag på at lukke kommunen ned. Det skriver TV 2 Lorry.

Årsagen er, at ni gymnasieelever er smittet med coronavirus. Ni smittede blev pludselig til mange.

Ifølge TV 2 Lorry har smitten spredt sig i sidste uge, da drengene fra Rungsted Gymnasium blev smittet, mens de så Champions League-semifinalen mellem Paris Saint-Germain og Manchester City.

I alt var ti drenge samlet, hvoraf de fleste går i 3. g. Virussen har efterfølgende spredt sig til familie og venner og har på kort tid sendt smittetallene i kommunen op.

Det oplyser borgmester i Hørsholm Kommune, Morten Slotved (K), til TV 2 Lorry.

»Vi er steget markant de sidste to til tre dage. Vi er faretruende tæt på at nå grænsen for automatisk nedlukning,« siger han til TV 2 Lorry.

Morten Slotved mener, at det meget vel kan ende med en nedlukning, og derfor er kommunen nu i fuld gang med at forberede pressemeddelelser og information til borgerne.

På Rungsted Gymnasium blev eleverne sendt hjem til fjernundervisning tirsdag og onsdag.

I de senest opdaterede tal fra Statens Serum Institut ligger Hørsholm øverst på listen over kommuner med smitte.

Incidensen er 234 smittede pr. 100.000 indbyggere, og regeringens og myndighedernes smertegrænse for, hvornår kommuner skal påbegynde automatisk nedlukning, er 200.

Det er ikke kun Hørsholm, der risikerer at blive ramt af nedlukning. I Brøndby Kommune har der den seneste uge været 223 smittede pr. 100.000 indbyggere.