Skal du ud at rejse? Se her, hvor udbredt coronavirussen er i udvalgte lande

På grund af udbredelsen af den nye coronavirus bør du være ekstra forsigtig, hvis du skal rejse til for eksempel Italien eller Japan. Det anbefaler Udenrigsministeriet. I denne guide kan du tjekke status for rejsemål og få opdaterede informationer om udbredelsen af virussen.

 

Har du planer om at tage til udlandet i nærmeste fremtid, kan det være nyttigt at tjekke, hvor udbredt coronavirus er i det land, du tager til.

På verdensplan er der konstateret 121.564 tilfælde af den nye coronavirus. Heraf er 4.373 døde, og 66.239 er blevet raske.

Det fremgår af det amerikanske universitet Johns Hopkins hjemmeside, der følger registrereringen af virusudbredelsen tæt.

På listen nedenfor kan du finde nogle af de hårdest ramte lande og nogle populære rejsemål for danskere.

Selv om Udenrigsministeriet i dets rejsevejledning opfordrer rejsende til at være ekstra forsigtige ved besøg i en række lande, fremgår det også af ministeriets generelle anbefaling, at de fleste danskere ikke vil have nogen problemer under besøg i de pågældende lande. Men på grund af coronavirussen opfordres de rejsende til at holde sig opdateret om udviklingen via lokale myndigheder, nyhedsmedierne og ens rejsebureau.

Kina: Ikke-nødvendige rejser frarådes

I skrivende stund er langt de fleste tilfælde i Kina, og 95 procent af dødsfaldene i Kina er sket i provinsen Hubei med hovedstaden Wuhan, hvor smittespredningen først blev identificeret.

Det har fået Udenrigsministeriet til at fraråde alle rejser til Hubei, fordi det udgør en »meget stor sikkerhedsrisiko« ifølge ministeriet.

Ministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Kina.

Italien: Vær ekstra forsigtig

Skal du til Italien, bør du ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning være »ekstra forsigtig«.

I Italien ses der lokale smitteudbrud i flere nordlige regioner.

Derfor fraråder Udenrigsministeriet nu alle rejser til regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto.

»Risicien er så alvorlilge, at du bør have særlige grunde til at besøge området,« skriver Udenrigsministeriet på deres hjemmeside.

Alle danskere i Norditalien bør desuden skynde sig hjem, lyder opfordringen fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

Opfordringen kommer, efter at italienske myndigheder har besluttet at sætte dele af Norditalien i karantæne.

I resten af landet opfordrer Udenrigsministeriet danskere til at være ekstra opmærksomme og følge de lokale myndigheders anvisning.

I Italien er 10.149 personer ramt af coronavirus, og 631 er døde ifølge det amerikanske universitet Johns Hopkins. 724 af de 10.149 er blevet raske igen. Se de nyeste tal her.

Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Kontrol er ikke helt så opdateret. Her fremgår det, at 10.149 personer ramt af coronavirus, og 631 er døde. De seneste tal kan ses her.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Italien er generelt af god standard, men det er sjældent, at personalet taler engelsk på hospitalerne.

Du kan tjekke eventuelle ændringer i udenrigsministeriets rejsevejledning for Italien her.

Læs mere på hjemmesiden for de italienske sundhedsmyndigheder.

Singapore: Vær ekstra forsigtig

Skal du til Singapore, bør du ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning være »ekstra forsigtig«.

»Vi opfordrer danskere til at være ekstra opmærksomme i Singapore, da der har været udbrud med lokal smittespredning med coronavirus,« står der i vejledningen.

Der er i Singapore konstateret 178 tilfælde af coronavirus, men ingen døde ifølge det amerikanske universitet Johns Hopkins. 96 af de 178 smittede er blevet raske igen.

Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Kontrol opdaterer ikke lige så hurtigt. Her viser tallene, at 166 personer blevet ramt af coronavirus, og ingen dødsfald er registreret. De seneste tal kan ses her.

Du kan tjekke eventuelle ændringer i Udenrigsministeriets rejsevejledning for Singapore her.

Japan: Vær ekstra forsigtig

Skal du til Japan, bør du ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning være »ekstra forsigtig«.

»Vi opfordrer danskere til at være ekstra opmærksomme i Japan, da der har været udbrud med lokal smittespredning med coronavirus,« står der i vejledningen.

Udbruddene med lokal smittespredning har medført et skærpet sundhedsberedskab, der skal forebygge yderligere smittespredning.

Der er konstateret 581 tilfælde af coronavirus, og 12 personer er døde ifølge det amerikanske universitet Johns Hopkins. 101 af de 581 er blevet raske igen.

Af vejledningen fremgår også, at de fleste danskere ikke vil have nogen problemer under besøg i Japan, men rejsende opfordres til at holde sig opdateret om udviklingen via lokale myndigheder, nyhedsmedierne og ens rejsebureau.

Ifølge Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Kontrol er 568 personer blevet ramt af coronavirus, og 12 dødsfald er registreret. De seneste tal kan ses her.

Se Udenrigsministeriets vejledning for Japan her.

Sydkorea: Vær ekstra forsigtig

Hvis du skal rejse til Sydkorea, bør du ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning være »ekstra forsigtig«.

»I Sydkorea har det været flere udbrud med lokal smittespredning, hvilket har medført et skærpet sundhedsberedskab,« skriver ministeriet i det vejledning.

De lokale myndigheder har lukket flere skoler og universiteter, offentlige institutioner, offentlige arrangementer og transportforbindelser.

7.755 personer er blevet ramt af coronavirus i landet, og 54 er døde ifølge det amerikanske universitet Johns Hopkins. 247 af de 7.555 ramte er blevet raske igen.

Se Udenrigsministeriets vejledning for Sydkorea her.

Tyskland: Vær ekstra forsigtig

Tyskland er også ramt af tilfælde af coronavirus, men det er langt mindre udbredt end i for eksempel Italien.

Ifølge Udenrigsministeriet rejsevejledning bør man »være ekstra forsigtig« i hele landet, hvis man rejser til Tyskland.

Der er konstateret 1.629 tilfælde af coronavirus, og tre er døde, ifølge det amerikanske universitet Johns Hopkins. 25 af de 1.629 smittede er blevet raske igen.

Tallene opdateres dagligt. Se de nyeste tal her.

Ifølge Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Kontrol, der ikke opdateres nær så hyppigt, er der 1.296 tilfælde af coronavirus i Tyskland og ingen dødsfald.

Se Udenrigsministeriets vejledning for Tyskland her.

Frankrig: Vær ekstra forsigtig

Man bør »være ekstra forsigtig« i hele landet, hvis man rejser til Frankrig, skriver Udenrigsministeriet i deres rejsevejledning.

Men virussen er i landet.

Der er konstateret 1.784 tilfælde af coronavirus, og 33 er døde ifølge det amerikanske universitet Johns Hopkins. 12 af de 1.784 smittede er blevet raske igen.

Ifølge Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse er 1.784 personer smittet med virussen, og 33 personer er døde.

Se Udenrigsministeriets vejledning for Frankrig her.

Storbritannien: Vær ekstra forsigtig

Der er konstateret 382 tilfælde af coronavirus, og seks dødsfald ifølge det amerikanske universitet Johns Hopkins. 18 af de 382 smittede er blevet raske igen.

Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Kontrol opdaterer normalt ikke lige så hurtigt. Ifølge de seneste tal er 373 personer blevet ramt af coronavirus, og seks personer er døde. De seneste tal kan ses her.

Se Udenrigsministeriets vejledning for Storbritannien her.

Spanien: Vær ekstra forsigtig

De spanske myndigheder har sat gæster på hotellet »H10 Costa Adeje Palace« på den spanske ø Tenerife i karantæne for at forhindre smitte med coronavirus. Blandt gæster er der seks danskere. Forventningen er, at karantænen vil vare i alt 14 dage.

Folk, der befinder sig på hotellet og mangler information om situationen, kan kontakte den danske ambassade i Madrid.

Ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning bør man »være ekstra forsigtig« i hele landet som følge af en stigning i antallet af smittede med en ny type coronavirus samt for at forebygge smittespredning.

Udenrigsministeriet fraråder desuden alle »ikke-nødvendige« rejser til regionerne Madrid, Baskerlandet og La Rioja.

I Spanien er der konstateret 2.174 tilfælde af coronavirus, og 49 er døde ifølge det amerikanske universitet Johns Hopkins. 138 af de 2.174 smittede er blevet raske igen.

Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Kontrol opdaterer normalt ikke lige så hurtigt. Ifølge de seneste tal er 1639 personer blevet ramt af coronavirus, og 35 er døde. De seneste tal kan ses her.

Du kan se Udenrigsministeriets nyeste rejsevejledning for Spanien her.

USA: Vær ekstra forsigtig

»Hvis du rejser til USA, bør du være ekstra forsigtig for at mindske risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19,« skriver Udenrigsministeriet i dets rejsevejledning.

Der er konstateret 1.050 tilfælde af coronavirus, og 29 er døde ifølge det amerikanske universitet Johns Hopkins. Otte af de 1.050 er blevet raske igen.

Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Kontrol melder, at 1025 personer er smittet og 28 personer er døde.

Du kan se Udenrigsministeriets rejsevejledning for USA her.