Så mange børn og voksne er indlagt med coronavirus

Ny rapport viser aldersfordelingen for de patienter, der er indlagt med coronavirus på danske sygehuse.

 
Coronavirussen spreder sig i Danmark. Få overblikket her. Fold sammen
Læs mere

I takt med at coronavirussen fandt sin vej til Danmark, lød det fra eksperter, at færre børn end voksne ville blive ramt.

Det er ikke forkert. Men der er børn i Danmark, der bliver ramt af den verdensomspændende virus.

Tre børn under ti år ud af i alt 13 bekræftede smittede i aldersgruppen er eller har været indlagt på danske sygehuse. Alle tre er piger. I aldersgruppen 10-19 år er der tre indlagte ud af 35 smittede.

I slutningen af sidste uge ville myndighederne ikke afsløre hele aldersfordelingen blandt indlagte patienter. Men for første gang giver ny rapport fra Sundhedsstyrelsen nu et indblik i alderen på de danskere, der bliver indlagt på danske hospitaler med coronavirus.

Statens Serum Institut har ikke opdaterede oplysninger om børnenes tilstand, men »ingen har på nuværende tidspunkt en alvorlig infektion«, skrev Statens Serum Institut på sin hjemmeside torsdag.

Opgørelsen viser som forventet, at det særligt er ældre, der bliver indlagt. Den største gruppe er den ældste aldersgruppe på 80 år eller derover. Og det er hovedsageligt mænd, der bliver ramt. Til gengæld er der forholdsvist få indlagte blandt midaldrende.

Bemærk, at tallene dækker både patienter, der er eller har været indlagt. Statens Serum Institut er ved at undersøge, om der kan skaffes oplysninger, der kan vise, om patienterne i de forskellige aldersgrupper er udskrevet igen.

Aldersfordelingen ser anderledes ud, hvis man kaster et blik på de bekræftede smittede. Her er den helt store gruppe mænd i alderen 40-49 år.

Foreløbige opgørelser har tidligere vist, at aldersspændet for de patienter, der er særligt hårdt ramt af coronavirus og derfor ligger på en intensivafdeling, går fra 47 år til 82 år.

Nedenfor ses de nyeste tal for, hvor mange patienter der er indlagt.