Coronavirussen i tal: Sådan spreder den sig i Danmark og i verden

Her er vigtige tal for coronavirussens udvikling, spredning og konsekvenser i Danmark og udlandet. Tallene opdateres løbende, så artiklen altid vil indeholde seneste nyt.

 
Coronavirussen har lukket Danmark ned. Her er et overblik over situationen. Video: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Opdateres...

Coronavirussen har sit tag i Danmark. De danske myndigheder opdaterer flere gange dagligt antallet af smittede, indlagte og døde danskere. Det samme gør vi her. Her er de seneste hovedtal:

 

Antallet af indlagte patienter på landets sygehuse er afgørende. Strategien fra regeringens side handler nemlig især om at sænke den hastighed, som danskerne bliver smittet med, så sygehusene og især intensivafdelingerne kan følge med. Så mange er indlagt lige nu:

 

Antallet af bekræftede smittede i Danmark vokser. I Danmark tester man hundredvis hver dag for Covid-19. Men man kender i sagens natur ikke det eksakte antal smittede, da man prioriterer test af personer, der viser tydelige tagn på sygdom. Derfor vil antallet af reelt smittede være større, end de officielle tal viser. Sådan ser tallene ud nu:

 

Fordelingen på køn og alder viser, at markant flere mænd får konstateret sygdommen til trods for, at mænd generelt har færre lægebesøg end kvinder. Det samme billede for coronavirussen har tegnet sig i andre lande. Sådan er fordelingen lige nu:

 

Der er forskel på de bekræftede smittetal mellem landsdelene. En tidligere opgørelse viste, at Østjylland lå øverst på listen med flest tilfælde. Senere viste opdaterede tal, at København By havde flere bekræftede tilfælde i forhold til indbyggertallet. Men forskellen til andre landsdele kan være så små, at de kan skyldes tilfældigheder. Her er de nyeste tal:

 

Landene har vidt forskellige strategier for, hvornår en person skal testes. I nogle lande testes mange personer, og man finder derfor flere tilfælde. WHO anbefaler, at man tester. Derfor kan det være svært at konkludere på baggrund af tallene, at smittespredningen er større i ét land end i et andet. Her ses de bekræftede coronatilfælde for mange lande i verden.

 

På verdensplan er antallet af bekræftede smittede i Kina blevet overhalet af resten af verden. Det skete 15. marts. Stigningen på verdensplan skyldes ikke mindst Italien, hvor antallet af bekræftede smittede steg kraftigt i marts.

 

I takt med at coronavirussen spredes i hele verden tages drastiske skridt for at modvirke spredningen. Flere lande har valgt at lukke grænserne – herunder Danmark – og grafikken nedenfor viser landets indrejse- og udrejsepunkter.

GRAFIK

Danmark lukker grænserne - her må de rejsende vende om

For at forhindre udbredelse af smitte med coronavirus lukker alle danske grænser.

 

Coronakrisen har på kort tid forårsaget store økonomiske konsekvenser for Danmarks økonomi og for danske virksomheder, og mange danskere mister i øjeblikket deres arbejde. Herunder ses stigningen i ledighed over tid.