Coronavirussen i tal: Sådan spreder den sig i Danmark og i verden

Her er vigtige tal for coronavirussens udvikling, spredning og konsekvenser i Danmark og udlandet. Tallene opdateres løbende, så artiklen altid vil indeholde seneste nyt.

 
Coronavirussen har lukket Danmark ned. Her er et overblik over situationen. Video: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opdateres løbende...

Coronavirussen har sit tag i Danmark. De danske myndigheder opdaterer dagligt antallet af smittede, indlagte og døde danskere. Det samme gør vi her. Her er de seneste hovedtal:

 

Antallet af indlagte patienter på landets sygehuse er afgørende. Strategien fra regeringens side har fra starten især handlet om at sænke den hastighed, som danskerne bliver smittet med, så sygehusene og især intensivafdelingerne kan følge med. Siden har strategien også handlet om at undgå smitte. Så mange er indlagt lige nu:

 

Antallet af bekræftede smittede i Danmark vokser. I Danmark testede man i begyndelsen af epidemien hundredvis hver dag for Covid-19 – siden tusindvis. Men man kender i sagens natur ikke det eksakte antal smittede. I begyndelsen prioriterede man test af personer, der viser tydelige tegn på sygdom. Senere åbnede man op, så alle kunne blive testet. Folk vælger naturligvis selv, om de ønsker en test. Derfor vil antallet af reelt smittede være større, end de officielle tal viser. Sådan ser tallene ud nu:

 

Fordelingen på køn og alder viste ved sygdommens indtog i Danmark, at markant flere mænd fik konstateret sygdommen til trods for, at mænd generelt har færre lægebesøg end kvinder. Det samme billede for coronavirussen har tegnet sig i andre lande. Efterfølgende vendte billedet i Danmark, så flere kvinder end mænd fik konstateret covid-19. Sådan er fordelingen lige nu:

 

Der er forskel på de bekræftede smittetal mellem landets kommuner. En opgørelse i begyndelsen af epidemien viste, at Østjylland lå øverst på listen med flest tilfælde. Senere viste opdaterede tal, at København By havde flere bekræftede tilfælde i forhold til indbyggertallet. Løbende har der været større udbrud i Hjørring Kommune, Aarhus Kommune og Ringsted. Kommunerne på Københavns Vestegn har også været hårdt ramt. Bemærk, at tallene ikke tager højde for, at kommunerne ikke har testet lige intensivt. Tallene viser kun de kendte covid-19-tilfælde i landets kommuner. Her er de nyeste tal:

 

Landene har vidt forskellige strategier for, hvornår en person skal testes. I nogle lande testes mange personer, og man finder derfor flere tilfælde. WHO anbefaler, at man tester intensivt. Derfor kan det være svært at konkludere på baggrund af tallene, at smittespredningen er større i ét land end i et andet. Her ses de bekræftede coronatilfælde for mange lande i verden.

 

På verdensplan er antallet af bekræftede smittede i Kina blevet overhalet af resten af verden. Det skete 15. marts. Stigningen på verdensplan skyldes ikke mindst Italien, hvor antallet af bekræftede smittede steg kraftigt i marts.

 

I takt med at coronavirussen spredes i hele verden tages drastiske skridt for at modvirke spredningen. Flere lande har valgt at lukke grænserne – herunder Danmark – og grafikken nedenfor viser landets indrejse- og udrejsepunkter.

GRAFIK

Danmark lukker grænserne - her må de rejsende vende om

For at forhindre udbredelse af smitte med coronavirus lukker alle danske grænser.

 

Coronakrisen har på kort tid forårsaget store økonomiske konsekvenser for Danmarks økonomi og for danske virksomheder, og mange danskere mister i øjeblikket deres arbejde. Herunder ses stigningen i ledighed over tid.