Refn skal instruere Pusher-lignende serie for Amazon

Den danske instruktør er ifølge et amerikansk medie valgt til at instruere krimiserie på ti afsnit.

København. Den danske instruktør Nicolas Winding Refn skal instruere en krimiserie for detail- og mediegigant Amazon, skriver det amerikanske branchemagasin Variety.

Ifølge Variety får serien titlen "Too Old To Die Young". Serien, der er på ti afsnit, skal filmes dette efterår i Los Angeles.

Ifølge mediet er der tale om en thriller/krimiserie, som skal ligne de tidligere danske Pusher-film og "følge karakterers rejse fra at være mordere til være samuraier i englenes by".

Refn skal skrive serien sammen med Ed Brubaker, der også vil være executive producer. Refn vil også instruere serien og producere den.

Nicolas Winding Refn er i Danmark især berømt for sine 'Pusher'-film, men har også fået international opmærksomhed med filmene "Drive" og "The Neon Demon".

Førstnævnte havde Ryan Gosling i hovedrollen og blev nomineret til både Oscar, Bafta og Golden Globe.

Refn har længe barslet med et serieprojekt og har også tidligere arbejdet med Amazon, blandt andet i "The Neon Demon".

Tilbage i 2012 gik der rygter om, at han havde planer om at producere en serie baseret på kultfilmen "Barbarella" fra 1968 instrueret af franske Roger Vadim.

Det er dog ikke første gang i karrieren, at Refn laver en tv-serie. Tilbage i 2001 stod han bag DR's "De Udvalgte" sammen med Jens Dahl.

"Too Old To Die Young" vil være hans første amerikansk producerede tv-serie.

/ritzau/