Rasende forsvarsminister: Mit ministerium har kendt til problemer i flere måneder

Forsvarsministeriets Interne Revision har kendt til problemer i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i måneder, uden at forsvarsministeren er blevet informeret om det. Sagen kan, foruden Ejendomsstyrelsen, få personalemæssige konsekvenser i hendes ministerium, siger hun.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg har en enorm vrede over, at jeg ikke har fået noget at vide om dette her. Der er nogen, der har siddet og tænkt, at de oplysninger ikke er væsentlige at give videre.«

Det fortæller forsvarsminister Trine Bramsen (S), efter at Rigsrevisionen har afdækket alvorlige fejl og manglende kontrol med indkøbene hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Trine Bramsen fortæller, at Forsvarsministeriets Interne Revision har kendt til sagen i måneder, uden at hun er blevet informeret om den.

»Jeg ved, at der har været kendskab til sagen gennem noget tid. Derfor sidder jeg og savner den samme indsigt i sagen. Det har jeg bedt om at få - meget hurtigt. Den her sag er så alvorlig, og når der er mistanke om svindel, så skal den selvfølgelig op og behandles på de allerøverste nagler,« siger Trine Bramsen.

»Jeg er i fuld gang med at finde ud af, hvor ansvaret ligger for dette her. Hvem der tilsyneladende ikke har været deres ansvar tilstrækkeligt voksne til at se alvoren i denne her sag. Og at videreformidle den til det øverste cheflag i Forsvaret og ikke mindst mig som minister,« siger hun.

»Jeg ved, at der har været kendskab til sagen gennem noget tid. Derfor sidder jeg og savner den samme indsigt i sagen. Det har jeg bedt om at få - meget hurtigt,« siger forsvarsminister Trine Bramsen (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Fik først besked onsdag nat

Rigsrevisionen offentliggjorde fredag sin beretning om sagen, og Politiken har fået aktindsigt i dele af undersøgelsen.

Imens er fem personer blevet tiltalt af politiet for bestikkelse og svindel i den opsigtsvækkende sag.

Hvad skulle Forsvarsministeriets Interne Revision have gjort anderledes?

»De skulle først og fremmest have opdaget, at der var de her huller i systemet, og at der var noget, der ikke stemte, i de udbetalte beløb. Forsvarets Interne Revision er jo netop lavet for at få øje på, når noget ikke fungerer, som det skal. Og det kan vi jo konstatere, at der helt åbenlyst ikke har været blik for,« siger Trine Bramsen.

Hvornår fik du første gang kendskab til sagen?

»Jeg fik første gang informationer fra ministeriet klokken halv tolv onsdag aften.«

Personalemæssige konsekvenser i ministeriet

Trine Bramsen har nu sendt et rejsehold fra ministeriet af sted til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring for at komme til bunds i sagen.

»Og så kører der også et internt spor i mit ministerium, som handler om, hvorfor jeg ikke er blevet informeret om dette her. Og hvorfor man ikke har set på sagen med større alvor. Og der skal konklusionen ligge klar inden for et par dage,« siger hun.

Kan sagen få personalemæssige konsekvenser i dit ministerium?

»Ja. det kan den godt. Jeg kan ikke afvise, at den kan få personalemæssige konsekvenser i alle led. Det handler først og fremmest om at finde ud af, hvem der har ansvaret for, at den her slags sager ikke kunne opstå - og som simpelthen har svigtet det ansvar,« siger Trine Bramsen.

LÆS MERE