Positiv melding: Ingen alvorlige bivirkninger ved vaccinen

Ifølge Statens Serum Institut er der ingen alvorlige bivirkninger ved vaccinerne. Samme meldinger lyder fra flere vaccineproducenter.

 
Søndag morgen blev de første danskere vaccineret mod covid-19. Se hvordan det gik for sig i videoen her. Video: TV 2 Fyn, Ritzau Scanpix, Thomas Lekfeldt. Redigering: Esben Busck. Fold sammen
Læs mere

De første danskere har modtaget den nye coronavaccine, og ifølge Statens Serum Institut (SSI) er der ikke fundet nogen alvorlige bivirkninger efter de første stik. Det siger direktør i SSI Henrik Ullum til TV 2.

»Vi har ikke hørt om, at noget skulle være gået galt nogen steder, hverken med logistik eller svære bivirkninger, så vi antager, at det hele i store træk er gået rigtig godt,« siger han.

Søndag morgen ankom i alt 9.750 vaccinedoser til landets fem regioner, hvor en række plejehjemsbeboere og udvalgte medarbejdere i sundhedsvæsenet stod klar til at modtage de første stik.

Planen for vaccinationerne er, at det i første omgang er de mest udsatte, der modtager vaccinerne, da antallet af doser til at begynde med er meget begrænset. De reserveres derfor til de ældre og frontpersonalet.

Mandag aften vil Danmark modtage yderligere 38.000 vaccinedoser fra Pfizer/BioNTech.

Meldingen fra SSI følger også selskabernes egne målinger. Oplysningerne fra Pfizer, der dog ikke beror på officielle data endnu, lyder, at vaccinen er 95 procent effektiv, og at den er 100 procent effektiv mod alvorlig sygdom.

Officielle data fra vaccineproducenten AstraZeneca, som Danmark også har indgået en købsaftale med, viser samme resultater.

Vaccinen fra Pfizer og BioNTech skal gives i to omgange med tre ugers mellemrum.

Den første dansker, der modtog vaccinen, blev 79-årige Leif Heiselberg på Ældrecenter Øst i Odense. Den første dansker i Region Hovedstaden var 92-årige Carl-Einar Jørgensen på det københavnske plejehjem Fælledgården.