Politihund fanger formodede indbrudstyve: Nu søger politiet ejere til tyvekoster

Nordsjællands Politi har fanget to formodede indbrudstyve med hjælp fra politihunden Batman. Nu søger de ejerne til en masse tyvekoster, som de har fundet efter en ransagning af flere adresser, som de formodede tyve har været på.

Mandag 10. maj 2010 blev der afholdt DM for patruljehunde på Flyvestation Skalstrup, ved Gadstrup arrangeret af Nordsjællands Politi. Her Politikreds Nordsjælland på forhindringsbanen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2010) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordsjællands Politi har fanget to formodede indbrudstyve - eller rettere, politihunden, Batman, har fanget dem. Det skriver Nordsjællands Politi i dag på deres Facebook-profil.

Den 16. april fik Nordsjællands Politi nys om, at to mænd forsøgte at klatre over et plankeværk til et hus i Birkerød, som de formentlig ikke havde nøglerne til. Det reagerede politiet på.

På vej til huset passerede politiet en bil, som så mistænksom ud, og politiet bad bilen standse omgående. I stedet gassede den op, og politiet satte efter.

»Efter cirka en kilometers kørsel kastede chaufføren bilen ind til siden, men det var desværre ikke for at tale med os. I stedet væltede de to mænd ud af bilen og tog benene på nakken. Hvis ikke det var mistænkeligt, da de kørte fra os, så var det i hvert fald mistænkeligt, at de nu ville løbe om kap med os,« skriver Nordsjællands Politi på sin Facebook-side.

»Mændene havde dog et lille forspring, men de var ikke længere væk end, at vi var tæt nok på til at se, da den ene mand skvattede og tabte både adskillige guldsmykker og en mobiltelefon. Den mistænkelige opførsel var nu på sit højeste, og vi besluttede os af den årsag for at lukke politihunden Batman ud af bilen. Den faldne mand havde nemlig rejst sig igen og var på vej videre,« skriver de.

Politihunden Batman fanger den første af de formodede indbrudstyve, og han bliver anholdt. Senere blev den anden også også anholdt, da en borger henvender sig og siger, at der ligger en mand og gemmer sig i nærheden.

De to formodede indbrudstyve bliver dagen efter fremstillet i grundlovsforhør, og de er varetægtsfængslet frem til 1. maj. Politiet efterforsker nu sagen, men mangler hjælp fra borgere.

Politiet har fundet en masse genstande, som formodes at være tyvekoster, og her søger politiet din hjælp. De vil gerne returnere genstandene til de retmæssige ejere og forsøge at tilknytte tyvekosterne til eventuelle indbrud, så de kan styre tiltalen mod de to varetægtsfængslede.

Nordsjællands Politi linker på sin Facebook-profil til et album, hvor du kan se en række af de formodede tyvekoster, politiet har fundet.

Genkender du nogle af genstandene på billederne, kan du kontakte politiet på 1-1-4.