Politiet forbyder Rasmus Paludan at demonstrere på Blågårds Plads - politiet bekræfter fund af genstand, der ligner en håndgranat

Frygt for ildspåsættelse, hærværk og vold mod politiet får Københavns Politi til at aflyse Rasmus Paludans demonstration på Blågårds Plads. Politiet bekræfter fund af en genstand, der ligner en håndgranat.

Politiet har tirsdag formiddag fundet en genstand på Blågårds Plads, som ligner en håndgranat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi har oplyst Stram Kurs og partiformand Rasmus Paludan om, at de ikke kan demonstrere i dag på Blågårds Plads.

Det oplyser politiet på Twitter.

»Vi vurderer, at en demonstration vil udgøre en fare for den offentlige fred,« skriver politiet.

»Konkret skønner vi, det vil medføre en nærliggende risiko for yderligere kriminalitet i form af ildspåsættelse, hærværk og vold mod politiet,« tilføjer politiet i en pressemeddelelse.

Meldingen kommer, efter at politiet havde iværksat en undersøgelse af et mistænkeligt forhold på Blågårds Plads, hvor den kontroversielle partistifter og islamkritiker Rasmus Paludan skulle holde en demonstration.

Politiet på stedet oplyser over for Berlingske, at der er tale om en mistænkelig genstand. Berlingskes udsendte på stedet har set en politibetjent komme gående med en gennemsigtig plastikpose indeholdende en sort genstand på størrelse med en stor tennisbold.

Over for Ritzau bekræfter politiet, at det har fundet en genstand, der ligner en håndgranat.

Der står BGP med barberskum på pladsen, hvorfra betjentene fjernede den granatlignende genstand. Den kriminelle bande LTF blev stiftet omkring 2012 og er udløber af Blågårds Plads-gruppen – også forkortet BGP.

Der er tirsdag formiddag afspærret ved Blågårds Plads, efter en mistænkelig genstand er blevet fundet. Foto: Huda El Kot. Fold sammen
Læs mere

Ved 10-tiden blev den såkaldte rullemarie, der kan undersøge, fjerne og uskadeliggøre ting, som mistænkes for at være bomber eller andet sprængfarligt, kørt ind på pladsen. Politiet i området var stærkt bevæbnet, og der var hunde til stede på pladsen.

På pladsen stod medarbejdere fra politiet med EOD på ryggen. Det står for ammunitionstjenesten, på engelsk Explosive Ordnance Disposal.

Der var spærret af på begge sider af hele pladsen, så ingen kunne køre ind. Betjente stoppede folk, der vil forbi, og politiet opfordrede til, at man holdt sig væk fra Blågårds Plads på Nørrebro.

Natten til søndag eksploderede en bil i Mjølnerparken. Her skulle Paludan have demonstreret, men på grund af eksplosionen blev demonstrationen flyttet til Blågårds Plads.

De seneste dage på Nørrebro og på den københavnske Vestegn har været præget af stor uro.

Det startede søndag eftermiddag, da flere blev provokeret af Rasmus Paludans optræden på Blågårds Plads, hvor han blandt andet kastede med en koran.

Herefter antændte nabolaget, og det endte i kampe mellem ballademagere og politiet. Det fortsatte dagen igennem hele søndagen og natten til mandag.

Mandag rykkede balladen så til Albertslund, hvor Paludan skulle have holdt en demonstration. Her blev der kastet med sten og affyret fyrværkeri mod politiet.

Omkring klokken 17 besluttede politiet at forbyde Rasmus Paludan at demonstrere. Indtil klokken 12 tirsdag må han ikke demonstrere i Københavns Vestegns politikreds.

Indgrebet skete med henvisning til en bestemmelse i politiloven.

Ritzau har bidraget til artiklen

Opdateres ...