Nu er Rasmus Paludans provokationer også nået til udlandet

En række arabiske og tyrkiske nyhedsmedier beretter om søndagens begivenheder.

Politi afspærrer Solitudevej på grund af brand under uroligheder på Nørrebro, efter at den kontroversielle partistifter Rasmus Paludan har afholdt demonstration i området. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndagens uroligheder på Blågårds plads efter Rasmus Paludans koran-demonstration er nu også nået til udlandet.

En række arabiske og tyrkiske medier beskriver mandag, hvordan »en dansk partileder fornærmede koranen foran muslimer i den tætbefolkede københavnske bydel«.

Den regeringstro tyrkiske avis Hurriyet skriver bl.a., at Rasmus Paludan kastede rundt med koranen. Og at et flertal af de unge fra »migrantkvarteret« kastede med sten og satte ild til containere som svar på provokationerne, der omvendt fik politiet til at bruge gas mod forsamlingen.

Den mere konservative avis Yeni Safak kobler Paludans provokation med stigende islamofobi – ikke bare i Danmark, men vesten i det hele taget. Avisen går videre med at konstatere, at 50 muslimer blev dræbt ved terrorangrebet i to moskeer i New Zealand.

De fleste tyrkiske aviser henviser til Ekstra Bladets dækning af søndagens begivenheder.

Vil deportere muslimer

et arabisk nyhedssite fremgår det desuden, hvordan Rasmus Paludan ved tidligere happenings har brændt koranen af få meter fra hvor muslimer bad fredagsbøn – bl.a. i den stærkt politiovervågede happening foran Christiansborg, hvor Hitzb ut-Tahrir også var til stede.

Nyhedsartiklen beskriver videre, at Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs vil deportere alle muslimer fra Bosnien, Tyrkiet, Syrien, Ægypten, Libanon, Irak, Pakistan and Afghanistan og at han har foreslået at oprette muslimske koncentrationslejre.

Det tyrkiske nyhedsbureau Anadulu Agency citerer statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V) for at kalde aktionen for »meningsløs provokation«. Det fremgår dog ikke tydeligt af artiklerne, at Rasmus Paludans parti hverken sidder i Folketinget eller har anden offentlig repræsentation og desuden er dømt for racisme.

Det gør det til gengæld i den engelske tabloidavis Daily Mail, som også har opsnappet den danske nyhed. De bringer en lang billedreportage fra søndagens uroligheder og skriver, at dansk politi bad folk om at blive indendøre af sikkerhedshensyn.

Rasmus Paludan har sagt, at han agter at gentage gårsdagens demonstration.