Politi: Ingen tegn på sprængstof i Madsens bælte

Peter Madsen forsøgte tirsdag at flygte fra Herstedvester Fængsel. Den dømte drabsmand truede med, at han havde en bombe, da politiet ville anholde ham. Det tyder dog ikke på, at der var sprængstof i bæltet, oplyser politiinspektør Mogens Lauridsen.

 
Politiinspektøren for Københavns Vestegns Politi, Mogens Lauridsen og institutionschef for Herstedvester Fængsel, Hanne Høegh, fortalte på et pressemøde 15.30 om Peter Madsens flugt og senere anholdelse. Video: Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Peter Madsen forsøgte tirsdag formiddag at flygte fra Herstedvester Fængsel i Albertslund, hvor han afsoner en livstidsdom for drabet på den svenske journalist Kim Wall.

Politiinspektør Mogens Lauridsen, Københavns Vestegns Politi, fortæller på et pressemøde ved Albertslund Politigård, at de fik besked om flugten klokken 10.21.

Alt disponibel mandskab sendes på gaden, og klokken 10.26 finder en patrulje ham.

Han blev opsporet med hjælp fra kriminalforsorgens personale, der var fulgt efter ham.

Ingen ansatte i Herstedvester Fængsel er kommet fysisk til skade efter Peter Madsens flugtforsøg. Det siger institutionschef for Herstedvester Fængsel, Hanne Høegh Rasmussen, på et pressemøde efter flugtforsøget.

»Men det har været meget psykisk belastende for de involverede medarbejdere. Vi tager i øjeblikket hånd om de involverede,« siger hun.

Den fjernstyrede robot, en såkaldt rullemarie, som bruges til at undersøge og uskadeliggøre mulige bomber, ankom til stedet over middag, fordi Madsen havde truet med, at han havde en bombe på sig.

Der er intet, der tyder på, at der var sprængstoffer i det bælte, som drabsdømte Peter Madsen havde på ved flugt. Det oplyser politiinspektør Mogens Lauridsen.

»Vi tror, det var en bombe-attrap, men meget vellignende,« siger han.

Peter Madsen blev anholdt i en bil, og øjenvidner fortæller, at politiet flåede ham ud af den under aktionen.

»Han har ikke været ude at køre i en bil, men da han blev anholdt er han lige hoppet ind i en bil, der holder der,« siger Mogens Lauridsen.

»Men der er ikke noget, der tyder på, at chaufføren i bilen havde et forudgående kendskab til Peter Madsen.«

Som en del af flugtforsøget tog Madsen en kvindelig psykolog som gidsel i fængslet ved at true hende med en pistollignende genstand. Fængselsvagterne vurderede, at hun var i åbenlys livsfare, og derfor lukkede de Peter Madsen ud af fængslet.

På en video var det muligt at se Peter Madsen sidde i vejkanten ved et boligområde på Nyvej i Albertslund, hvor bevæbnet politi og en hund lå tæt på den 49-årige drabsmand.

Københavns Vestegns Politi kunne kort efter klokken 13 oplyse, at Peter Madsen var blevet pågrebet og kørt væk fra stedet.

Politiet skal nu samle beviser og derefter vurdere, om Peter Madsen skal fremstilles i grundlovsforhør.

Opdateres.