På tre uger fik københavnerskole over 50 smittede – nu kræver skolen to negative coronatest

På Vigerslev Allés Skole i Valby har smitten været aggressivt til stede. Nu skal alle elever fremvise to negative coronatest, før eleverne må komme tilbage på skolebænken.

Elever skal nu fremvise to negative coronatest, hvis de vil ind på Vigerslev Allés Skoles matrikel. Flere forældre har klaget over beslutningen. Billedet er ikke fra Vigerslev Allés Skole. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I løbet af bare tre uger blev 50 elever på Vigerslev Allés Skole i Valby smittet med coronavirus.

Dette har nu fået skoleleder René Bang Henriksen til at kræve to negative test fra eleverne, inden de får lov til at komme tilbage på matriklen, skriver Politiken. Det sker efter tilladelse fra Københavns Kommune.

Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer er dette ikke nødvendigt. Her lyder det, at nære kontakter til en coronasmittet, hvad end det er børn eller voksne, kan tage i skole eller på arbejde, hvis den første test er negativ.

Testen skal tages på fjerdedagen, efter at man har været sammen med en smittet, mens test nummer to skal tages dagen efter.

Ifølge René Bang Henriksen har de to negative test hjulpet på antallet af elever, der konstateres smittet med coronavirus. Alligevel klager flere forældre over skolens nye testtiltag.

»Det er der selvfølgelig nogle forældre, der har klaget over. For så skal de jo desværre tage fri fra arbejde yderligere to dage. Det er et ledelsesdilemma, hvornår må man slå over til, at der skal være to negative test,« siger skolelederen til Politiken.

Landet over har der været udbrud med coronavirus på 14 procent af landets grundskoler, viser en opgørelse fra Statens Serum Institut.

Ikke behov

To gange negative test er dog ikke noget, som Sundhedsstyrelsen ser et behov for. Ifølge Bolette Søborg, der er overlæge i Sundhedsstyrelsen, er retningslinjerne for nære kontakter indført for at hindre smittespredning, alt imens man samtidig holder mest muligt af samfundet åbent. Det gør man også ved at lade forældrene arbejde, siger hun til Politiken.

Desuden bliver 2,4 procent konstateret positive, når de testes første gang. Når resten af dem, der ikke er positive ved første test, så bliver testet anden gang, tester 1,2 procent af dem positiv.

Det svarer til, at 99 børn skal sidde hjemme to dage længere for at finde ét positivtestet barn.