Özlem Cekic fik dialogkaffen galt i halsen og skrev om tvangssterilisation, inden hun fortrød sine ord

Brobygger og dialogkaffedrikker Özlem Cekic var lidt for hurtig til at fare i det digitale blækhus og skælde ud, efter hun havde læst om Danmarks Statistiks nye indvandrerrapport.

Debattør, tidligere folketingsmedlem mm., Özlem Cekic, har en kurdisk baggrund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Dem, der bestiller disse tal, overvejer sikkert også, om vi skal tvangssteriliseres og placeres på en øde ø...«

Disse ord valgte brobygger, debattør, tidligere SF-politiker og dialogkaffedrikker, Özlem Cekic, onsdag at ledsage en ny rapport fra Danmarks Statistik med.

Formentlig med henvisning til sin egen baggrund. Hun er født i Tyrkiet, er af kurdisk baggrund og kom til Danmark som ti-årig.

Rapporten »Indvandrere i Danmark 2018« udkom tirsdag.

Den beskriver, hvordan der i 1988 var 95.025 ikke-vestlige indvandrere eller efterkommere i Danmark. I 2018 er det tal 493.468. Ifølge en en fremskrivning i rapporten vil der i 2060 være 867.258 ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i Danmark.

Ôzlem Cekics nu slettede tweet. Fold sammen
Læs mere

»I dag orker jeg ikke engang at argumentere imod. Jeg er bare træt,« tilføjede hun i et tweet i forbindelse med rapporten.

Eller rettere, sådan kommenterede hun »Indvandrere i Danmark 2018«.

Hendes tweet blev efterfølgende kommenteret med undren indtil flere gange, og i svar har brobyggeren gentaget, hvordan politikere bestiller rapport for efterfølgende at bruge dem, så de passer i deres kram.

Men torsdag valgte hun at slette sin digtitale kommentar om rapporten, der som omtalt i Berlingske har givet anledning til stor debat.

I stedet skrev hun:

»Har lyttet til dem, der har kritiseret mit ordvalg, og derfor har jeg slettet min tweet. Jeg mener fortsat, at disse fremskrivninger bliver brugt som blåstempling af stramninger. Indvandring er ikke pr. automatik dårligt, og uden indvandring kan DK ik' klare sig.«

Danmarks Statistik oplyser til Berlingske, at den årlige indvandrerrapport tidligere har været på finansloven.

Men i dag indgår rapporten i det, der bliver kaldt det almindelige statistikprogram, og bliver dermed finansieret gennem Danmarks Statistiks almindelige drift.