Nye Borgerlige-spidskandidat anholdt og sigtet af politiet: »Der skal åbenbart slås ned på islam-kritikere«

Københavns Politi har anholdt i alt tre for at dele drabsvideo fra Marokko - "hvordan skal man kunne tale om islamiske ritualmord, hvis vi ikke må vide, at de bliver begået," spørger Marie Krarup (DF).

Jeppe Juhl er tidligere Cavlingvinder og stod tidligere bag nyhedsportalen NewSpeek. Han er nu anholdt og sigtet af Københavns Politi for at have delt drabsvideo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spidskandidat for Nye Borgerlige i København, Jeppe Juhl, er onsdag morgen blevet anholdt af Københavns Politi.

»Jeg kan bekræfte, at jeg i morges klokken 07.15 blev anholdt, indbragt til afhøring på Station Bellahøj og sigtet,« siger Jeppe Juhl.

Juhl oplyser, at han er sigtet efter straffelovens 264d for som ansvarlig for netmediet Newspeek at have delt den blodige drabsvideo fra Marrokko, der viser halsoverskæringen af en dansk og en norsk teenager i december. Han nægter sig skyldig.

»Jeg har ikke været ansvarlig for Newspeek i to år. Og jeg har aldrig set den video og kunne aldrig nogensinde drømme om at dele den,« siger Jeppe Juhl.

Han siger, at de fire betjente, der anholdt ham, ransagede hans hjem og beslaglagde hans computer, var »yderst venlige og professionelle,« men at der må »ligge et politisk motiv bag«.

»Der skal åbenbart slås ned på islam-kritikere inden valget,« siger han.

Også Steen Raaschou, der er redaktør af højre-netmediet »Snaphanen«, er onsdag blevet sigtet for at have delt drabsvideoen i december.

»Jeg offentliggjorde et screenshot af halshugningen, der var ret sløret. Man kunne se lidt blod. Og så linkede jeg til en anden netavis, hvor der var et link til selve videoen. Jeg tænkte ikke dengang nærmere over det. Min hensigt var ikke at krænke nogen, på den anden siden tænkte jeg, at der ikke var noget galt i, at folk så, hvad der faktisk var sket,« siger han.

Københavns Politi oplyser, at det - i en »koordineret aktion med Midt- og Vestsjællands Politi« - onsdag har anholdt ialt tre personer og politiet »opfordrer på det kraftigste til ikke at dele videoer som denne. Det er strafbart og kan have store konsekvenser for ofre og efterladte.«

Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, Marie Krarup, skriver på Facebook, at sigtelserne »virker helt vanvittigt. Kan det virkelig passe, at politiet skal bruge ressourcer på sådan noget på den måde? Og hvordan skal man kunne tale om islamiske ritualmord, hvis vi ikke må vide, at de bliver begået,« skriver hun.