Nu er coronapasset klar til brug: Har du bestilt frisørtid, skal du være opmærksom på lang ventetid

I dag går coronapasset i luften, men man skal regne med mærkbar ventetid, der i værste fald kan blive et problem, hvis man har bestilt tid hos et af de liberale erhverv, der genåbner i dag.

 
I dag er de liberale erhverv åbnet med nye krav om negative coronatest og mundbind. Produktion: Siri Philippa Hollmén Olesen. Fold sammen
Læs mere

Coronapasset spiller en afgørende rolle i den fremtidige genåbning af landet. I mange tilfælde bliver det adgangsbilletten til de sjove ting, såfremt man kan vise en negativ test eller et vaccinationsbevis.

Alt sammen fremgår det af coronapasset på appen MinSundhed.

I dag begynder så den gradvise genåbning af Danmark, og MinSundhed-appen er fra i dag klar til brug.

Tidligt tirsdag morgen skal man dog væbne sig med masser af tålmodighed. Klokken 7.15 var der omtrent 40 minutters ventetid på appen.

Det skal man være bevidst om, hvis man er en af dem, der har bestilt en frisørtid.

Selv skriver sundhed.dk, der står bag appen, at de arbejder »intenst« på at opgradere systemet, så det er klar til at modtage de mange besøgende.

Helt konkret er kapaciteten ifølge sundhed.dk i løbet af de sidste 14 dage blevet mere end firedoblet.

»Vi er glade for at levere den løsning, som bidrager til den gradvise genåbning af Danmark. Vi har knoklet på højtryk den seneste tid. Så det er dejligt at kunne sige, at vi er klar til start,« lyder de indledende ord fra Morten Elbæk Petersen, der er direktør for sundhed.dk, før han kommer med en formaning:

»Jeg vil dog samtidig også sige, at man i perioder skal forvente ventetid og kø, da vi forudser et stort pres på systemet. Men hvis man følger vores tre råd, så burde vi kunne komme rigtig godt i gang, så Danmark stille og roligt bevæger sig mod en mere normal hverdag med coronapas.«

Rådene lyder, at man kun bør tjekke sundhed.dk eller MinSundhed-appen, når man har brug for det. Man kan eventuelt downloade sit pas på sin smartphone eller tage et print samt vente på, at man får en notifikation eller en sms om, at der er svar på covid-19-testen i appen, i stedet for at tjekke selv.

LÆS MERE