Ministerium går i rette med misforståelse: Forsamlingsforbuddet på ti personer er langtfra ophævet

Forvirringen om, hvorvidt forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer står til at blive ophævet, spredte sig hurtigt tirsdag formiddag. Dét er der definitivt ingen planer om, oplyser Sundheds- og ældreministeriet, som går i rette med forvirringen.

Forsamlingsforbuddet på 10 personer er ikke - og ministeriet gentager - ikke ophævet, selvom man kunne få indtryk af noget andet tirsdag formiddag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der gik bøvl i kommunikationen mellem ministerium og medie. Dét, der kunne tyde på, at være en ophævelse af forsamlingsforbuddet på 10 personer, var en misforståelse.

Forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer er langt fra ophævet, oplyser Sundheds- og ældreministeriet til Berlingske.

Ministeriet har valgt at sætte en øvre grænse for, hvor meget regeringen kommer til at åbne landet hen over sommeren.

Her er »øvre grænse« det springende punkt.

For det betyder ikke, at regeringen barsler med at hæve forbuddet til maksimalt 500 personer, som man ellers kunne få indtryk af tidligere.

Det betyder i alt sin enkelthed, at forsamlingsforbuddet i hvert fald under ingen omstændigheder bliver hævet til mere end 500 hen over sommeren. Og muligvis bliver det overhovedet ikke hævet overhovedet.

Lige nu gælder forbuddet for 10 personer stadig. Det kan være, at regeringen lukker mere op senere hen - måske til 20, 30 eller 100 - men meldingen fra ministeriet lyder, at det kommer ikke til at være mere end 500 mennesker.

Det vil sige, at hvis man eksempelvis er en koncertarrangør, som tænker at kunne være heldig at forbuddet bliver ophævet og dermed booke et navn, lyder meldingen allerede nu, at det ikke kan lade sig gøre for mere end 500 personer. Sådan lyder det fra Sundheds- og ældreministeriet.

Så én gang for alle: Forsamlingsforbuddet står ikke til at blive hævet lige nu. Så er det vist på plads.

I første omgang har udmeldingen ingen praktisk betydning, men er tiltænkt arrangører og andre, oplyser ministeriet.

Der er ikke på nuværende tidspunkt taget nogen beslutninger om, om grænsen på 10 personer skal hæves. Det forbud gælder stadig til 10. maj.

Hvorfor overhovedet komme med den udmelding til eventuelle arrangører? Ville det ikke være bedst at holde fast i den udmelding, der allerede er, for arrangører bør vel ikke gætte på, om de kan forberede arrangementer, selvom det er på under 500 personer?

»Det er i virkeligheden bare for, at sikre en gennemsigtighed og åbenhed omkring, at vi kan være helt sikre på, at det ikke kommer højere op end 500 personer,« oplyser Sundheds- og ældreministeriet.

Sundheds- og ældreministeriet fortæller, at de får mange henvendelser fra arrangører af meget mindre arrangementer, som spørger, om det er muligt at afholde et arrangement på eksempelvis 300 mennesker.

Det er stadig ikke sikkert, at de kan afholde arrangementet - det kan de måske - men det er ikke sikkert. Er man i tvivl om, hvorvidt man i løbet af sommeren vil kunne afholde et arrangement på mere end 500, er meldingen definitivt nej.