Mette Frederiksen taler igen og igen om danskernes tryghed. Men føler du dig tryg eller utryg?

Der er store dele af Storkøbenhavn, hvor statsministeren »aldrig selv ville turde gå«, og ifølge hende er der danskere, som »ikke tør gå ned i vaskekælderen på grund af nogle utilpassede unge«. Berlingske vil gerne vide, hvordan vores læsere oplever hverdagen i dagens Danmark. Del dine oplevelser med os her.

 
Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev onsdag folketingsvalg til afholdelse 1. november, og allerede nu er tonen slået fast: Socialdemokratiet går på valg på danskernes tryghed. Video: DR. Redigering: Emma Märtens Christensen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alt tyder på, at tryghed bliver det helt store slagnummer, når Mette Frederiksen (S) de kommende uger vil forsøge at genvinde magten som statsminister i Danmark.

Økonomisk tryghed, tryghed i forhold til usikkerhed i verden, i forhold til kriminalitet og tryghed for folk, der bliver ramt af sociale begivenheder.

Tryghed var kort sagt det helt store buzzword, da statsministeren onsdag trykkede på knappen til knap fire ugers folketingsvalgkamp.

Her talte Mette Frederiksen blandt andet til en helt bestemt gruppe danskere, som hun ikke ville glemme i valgkampen:

»Dig, der ikke tør gå ned i vaskekælderen på grund af nogle utilpassede unge, som forpester din hverdag,« lød det.

Også i forbindelse med præsentationen af regeringens stort anlagte bandepakke talte Mette Frederiksen i august om tryghed – og mangel på samme.

For noget tyder på, at vores statsminister føler sig utryg, når hun færdes i dele af Danmarks hovedstad. Det fik hun i hvert fald antydet ved pressemødet, efter at hun havde fortalt, at hun havde talt med mange mennesker, der er utrygge på egne og andres vegne.

»Jeg er det også selv. Der er store dele af Storkøbenhavn, hvor jeg aldrig selv ville turde gå i dag. Og sådan skal det ikke være i Danmark,« sagde Mette Frederiksen på pressemødet.

Kan du genkende statsministerens ord? Uanset hvad hører vi gerne fra dig.