Mette F. slår ny stilling op i Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen (S) udvider Statsministeriet med en række nye stillinger.

Stillingen opslås snarest, oplyser Statsministeriet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Statsministeriet skal styrkes, og derfor vil statsministeren ansætte en ny udviklingschef, der skal varetage ministeriets opgaver angående indenrigspolitiske forhold.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse, som Statsministeriet netop har udsendt.

»Statsminister Mette Frederiksen ønsker at styrke Statsministeriets rolle i forhold til at udvikle regeringens politik på vigtige områder, herunder i forhold til at sikre, at den grønne omstilling realiseres, og at velfærden grundlæggende forbedres. Samtidig skal ministeriet rolle i planlægningen og prioriteringen af regeringens indsatser styrkes,« lyder det i pressemeddelelsen.

Før sommerferien blev der oprettet et politisk sekretariat i Statsministeriet, som består af en stabschef og to særlige rådgivere.

Derudover vil ministeriets indenrigsområde skifte navn til Inderigspokitisk Afdeling - politikudvikling og koordination.

Det er i denne afdeling, at der nu skal ansættes en ny udviklingschef. Derudover ansættes fem faglige medarbejdere fra de øvrige ministerier.

Afdelingen skal blandt andet varetage ministeriets opgaver, som omhandler indenrigspolitik og samfundsøkonomi.

Den nye udviklingschef skal arbejde sammen med afdelingens nuværende chef.

»Udviklingschefen vil bl.a. få det faglige ansvar for at udvikle højt prioriterede regeringsprojekter i tæt samarbejde med fagministerierne samt varetage opfølgning på gennemførelsen af højt prioriterede regeringsinitiativer som f.eks. selvstyrereformen,« står der i pressemeddelelsen.

Stillingen som udviklingschef opslås snarest, oplyser Statsministeriet.