Lundgren trækker sig fra medierne: Krisen er slut

Vi har styr på epidemien. Der er ro på, og det er på tide at bevæge sig videre, meddeler en af coronakrisens centrale eksperter, professor Jens Lundgren.

»Vi har ingen brændende platform længere, som de har i andre lande,« siger Jens Lundgren Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Professor på Rigshospitalet Jens Lundgren, der har været en central aktør under coronakrisen, trækker sig nu fra den offentlige debat og sin rolle som »folkeoplyser«, har han meddelt på Twitter.

»Jeg gik ind i det her ud fra en faglig vurdering om, at det var vigtigt med krisekommunikation. Og jeg oplever ikke, at vi har en krise længere,« siger han til TV 2.

Jens Lundgren har hyppigt optrådt i medierne, hvor han har bidraget med sin store faglighed og indsigt til at oplyse om coronavirus og følgerne af den, men nu er det slut.

»En krise med det nødvendige behov for klar kommunikation. Nu er der ro på og derfor tid til at »move on«. Afslutter aftaler, men træder nu ud af rollen som folkeoplyser efter 14 mdr. Tak for denne gang,« oplyser han på Twitter.

I et interview med Politiken fremhæver Jens Lundgren, at »vi har styr på epidemien«.

»Vi har løsningen, vaccinerne. Og vi har nok vacciner, uanset hvad der sker med Johnson-vaccinen, for det handler om ganske få uger, vi måske udskyder slutdatoen. Så vi har ingen brændende platform længere, som de har i andre lande«, siger han.

Jens Lundgren har blandt andet medvirket til at lægemidlet remdesivir er blevet en del af behandlingen mod covid-19, men har i den offentlige debat også været kritisk overfor Statens Serum Institut i minksagen, hvor de i hans optik var meget lukkede omkring deres data, giver han udtryk for i interviewet i Politiken.

Efter beslutningen om at trække sig fra debatten er det strømmet ind med reaktioner, blandt andet fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S), der takker ham for en »enestående indsats«.

»Den levende, demokratiske debat har så stor gavn af, at eksperter løfter opgaven med at gøre os alle klogere,« skriver han på Twitter.