Løkke: »En undskyldning er vel på sin plads«

Danmarks tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen kræver en undskyldning, efter at billeder af en afbrænding af en dukke med hans ansigt er blevet delt på sociale medier. Enhedslistens borgmester i København har nu givet en undskyldning.

Landets tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen kræver nu i et tweet en undskyldning for afbrænding af dukke, der havde påklistret et billede af hans ansigt. Enhedslisten-profil erkender at have været med ved afbrændingen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Arkiv

Efter afbrændingen af en dukke, der forestillede statsminister Mette Frederiksen (S), lørdag aften ved en demonstration mod coronarestriktioner i hovedstaden kræver landets tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen nu en undskyldning for afbrænding af en dukke, der ligner ham selv.

»En folkevalgt fra Enhedslisten har hygget sig med at brænde mig af på et sankthansbål. Under lavmålet – en undskyldning er vel på sin plads,« skriver han på det sociale medie Twitter.

Billederne er i sin tid blevet delt i et opslag på Facebook af Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, der fortæller, at de stammer fra et sankthansarrangement, hvor hun selv deltog.

»Jeg har tidligere delt billeder fra et privat sankthans-arrangement, hvor heksens ansigt var et billede af Lars Løkke Rasmussen. Der lå ingen trusler i det. Men alligevel er det over stregen og udtryk for dårlig humor. Det beklager jeg,« oplyser hun til Ekstra Bladet.

Tre anholdt for dukkeafbrænding

I sit opslag på Twitter fastslår Lars Løkke Rasmussen endvidere, at der er forskel på afbrændingen af dukken med ansigtet af ham selv og af den, der forestillede Mette Frederiksen ved demonstrationen lørdag aften, hvor der blandt andet var monteret et skilt, hvorpå der var skrevet »hun må og skal aflives«.

»Rokker dog ikke ved, at gårsdagens afbrænding af MF-dukke er en regulær trussel, som der skal slås hårdt ned på. Rimer ikke på demokrati,« skriver Lars Løkke Rasmussen.

Afbrændingen har ført til foreløbigt tre anholdelser. To mænd på henholdvis 30 og 34 har været fremstillet i grundlovsforhør.

De er sigtet efter straffelovens paragraf 113 om angreb på regeringen. Her er strafferammen op til 16 års fængsel, og de nægter sig skyldige.

Den tredje anholdte vil blive stillet for en dommer mandag. Politiet har endvidere mistanke om, at en fjerde person har været medvirkende ved afbrændingen.