Kvinde med baby på armen blev dræbt i Malmø, men måske var målet manden ved siden af hende

Drabet på kvinden i Malmø kan muligvis have snore til Danmark, skriver den svenske avis Expressen. Således var den nu afdøde kvinde sammen med en mand, der har stået bag et røveri af en pengetransport i Danmark. Et andet muligt motiv er ifølge Aftonbladet, at kvinden vidnede for et år siden i en drabssag.

En kvinde blev mandag formiddag skudt i Malmø og døde efterfølgende af sine kvæstelser. Men motivet har muligvis været at ramme den mand, der gik ved siden af hende. Fold sammen
Læs mere
Foto: 50090 Johan Nilsson/TT

Mandag formiddag i det centrale Malmø blev en kvinde i 30erne med en baby på armen skudt i hovedet. Det skriver flere svenske medier, heriblandt Aftonbladet der også fortæller, at kvinden var i selskab med en mand.

Og ifølge den svenske avis Expressen er en af svensk politis teorier, at skuddet muligvis var rettet mod manden, som ifølge avisen er barnets far.

Således skulle manden ifølge Expressen have en kriminel fortid og have afsonet en fængselsstraf på 8,5 år for røveri og våbenbesiddelse. Ifølge Expressen var manden en af bagmændene bag et røveri af en pengetransport i Danmark og stjal over 60 millioner kroner.

Flere svenske kilder peger således på, at manden ved siden af den nu afdøde kvinde er en af gerningsmændene bag et røveri fra 10. august 2008 mod Dansk Værdihåndtering i Glostrup. 14 mænd blev dømt for røveriet.

Politiet har endnu ikke officielt oplyst om motivet bag skyderiet, der fandt sted i Ribersborg-kvarteret i Malmø. Et andet muligt motiv for drabet er ifølge Aftonbladet, at kvinden vidnede for et år siden i en drabssag.

Politiet fik meldingen om skyderiet i Malmø omkring klokken 10 mandag.

Politiet meddelte kort efter skyderiet om en bilbrand i kvarteret Lorensborg i Malmø, men det vides i skrivende stund ikke, om episoderne hænger sammen.

»Vi prøver at finde ud af, om det kan kobles sammen, fordi hændelserne ligger tæt på hinanden både tidsmæssigt og geografisk,« siger polititalsmand Calle Persson til Aftonbladet.

Politiet offentliggjorde senere mandag et billede af gerningsmanden bag drabet på kvinden, hvilket ses på nedenstående tweet.