Københavnsk natklubstifter vil holde fester om dagen

Københavnsk natklubstifter foreslår fester om dagen. Kultur- og fritidsborgmesteren er positivt indstillet, men vil først sikre, at der ikke bliver festet hele natten.

I stedet for at feste indenfor om natten foreslår natklubstifter nu at feste udenfor om dagen. Billedet er fra 2010, hvor der i forbindelse med Distortion blev afholdt rave ved Knippelsbro. Arkivfoto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle natklubber holder fortsat lukket, så festglade mennesker må danse derhjemme – eller på Islands Brygge, hvor flere naboer klager over larmen. Men nu foreslår en natklubejer at holde dansefester om dagen efter berlinsk forbillede. Det skriver Politiken.

I den tyske hovedstad har bystyret besluttet at gøre det muligt at afholde lovlige dansefester i byens parker og på åbne pladser. Tanken er at give en hjælpende hånd til byens festscene og at glæde de borgere, der savner at slå sig løs.

Det får nu Sebastian Henriksen, der er medstifter af natklubben Ved Siden Af ved Rådhuspladsen, til at foreslå, at man kunne gøre noget lignende i København. For eksempel i Valbyparken eller på Refshaleøen.

Som Berlingske har beskrevet, er der dog så store problemer med larmen i København, at de borgerlige partier i Borgerrepræsentationen har foreslået, at der skal oprettes et kommunalt vagtkorps, som kan udskrive bøder til støjspredere. Forslaget fik også støtte af Lars Weiss, der er gruppeformand for Socialdemokratiet på Københavns Rådhus.

Men Sebastian Henriksen tror, at lovlige fester vil kunne begrænse den ulovlige støj, og at det i øvrigt ville være nemmere at styre festdeltagerne om dagen.

»Lige nu er der masser af ulovlige raves rundtomkring. Og her bliver reglerne for social afstand i hvert fald ikke efterlevet. Jeg er helt sikker på, at der vil komme færre af den slags, hvis vi fik lov til at arrangere fester i byens parker,« siger Sebastian Henriksen til Politiken.

Lars Weiss (S) udtaler til Politiken, at han umiddelbart er positivt stemt over for ideen, hvis det kan gøres uden at forstyrre naboerne, mens kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (ALT) er mere skeptisk.

Franciska Rosenkilde mener, at det først skal sikres, at festerne ikke fortsætter ud på natten, før der kan gives tilladelser til dagfesterne.

I 2009 var daværende teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam med til et kort Distortion-rave ved Knippelsbro. Klaus Bondam bliver af nogle betragtet som en af arkitekterne bag det nu udbredte udeliv i København.

I et interview til Berlingske for nylig erkendte han, at det måske har taget overhånd med festerne.