Københavnere får snart glæde af ny badezone: Kan være klar inden længe

Københavns Kommune forventer at kunne etablere en ny badezone i august eller september.

Badezonen ved Islands Brygge bliver benyttet i stor stil, og snart får københavnerne – med al sandsynlighed – glæde af en ny badezone. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavnerne har gjort ivrigt brug af byens badezoner denne sommer, og nu får de muligvis glæde af endnu en af slagsen, skriver TV 2 Lorry.

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune har nemlig undersøgt muligheden for at etablere en badezone ved Havnegade nær Nyhavn. Her ser det ud til, at vandkvaliteten er i orden, og By & Havn er positivt stemt over for placeringen, skriver forvaltningen i et notat.

Ideen er at etablere en midlertidig badezone i 2021-2022 ud for Herluf Trolles Gade, og forvaltningen forventer, at den kan etableres med start i august eller september. Ifølge forvaltningen bliver badezonen i stil med den dyppezone, som blev placeret ved Kalvebod Brygge sidste år.

Det er i dette område ved Havnegade, at Kultur- og Fritidsforvaltningen ønsker at etablere en badezone. Fold sammen
Læs mere

Ved den nye badezone skal der være en kort rampe fra kajen og trappe ned til badezonen. Badezonen vil være en fast konstruktion med bund og hegn omkring for at forhindre, at gæster bader på ydersiden af badezonen.

Forvaltningen har holdt møde med Indre By Lokaludvalg og Gammelholm Beboerforening, og aftalen er, at der løbende bliver evalueret på driften og eventuelle gener for naboer.

Hvis badezonen medfører større og længerevarende gener, vil den blive nedlagt efter aftale mellem By & Havn og Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Høringsfristen for opførelsen af den nye badezone er 21. juli.