København gør som Frederiksberg og udvider nødpasning

Københavns Kommune udvider nu mulighederne for nødpasning, så forældre kan få passet deres børn uden for daginstitutionernes normale åbningstid.

Ud af ca. 800 børn i Klynge B (Brønshøj og Vanløse) er kun fire børn i nødpasning i institutionen »Haven« i Brønshøj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oscar Scott Carl

Forældre, der arbejder i såkaldte kritiske funktioner under coronakrisen, får en ekstra håndsrækning af Københavns Kommune til at få passet deres børn. Det skriver TV 2 Lorry.

Der er tale om en udvidelse af nødpasningstilbuddet, som kommer til at strække sig hen over påsken.

Kritiske funktioner dækker over bl.a. læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale, der i øjeblikket arbejder på højtryk for at behandle og teste coronapatienter.

»Vi har nødpasning for alle forældre, der har et behov. Det gælder i dagene op til påske, hvor vi holder nødpasningen åben som i de seneste uger. Og så siger vi samtidig, at hvis der er nogle af de mange medarbejdere, som har kritiske funktioner og derfor får et akut behov for pasning, så hjælper vi også med det,« siger Københavns børne- og ungdomsborgmester, Jesper Christensen (S) til TV 2 Lorry.

26. marts var Frederiksberg Kommune ude med samme udvidelse. Kommunen meddelte, at tilbuddet om udvidet nødpasning gælder familier i kritiske funktioner, som bl.a. på grund af skæve arbejdstider ikke kan bruge de normale pasningstilbud.

»Medarbejdere i kritiske funktioner arbejder hårdt og på alle tider af døgnet for at hjælpe os alle sammen igennem krisen. De løser en meget vigtig samfundsopgave, og de skal naturligvis også kunne få deres børn passet, mens de er på arbejde. Derfor udvider vi nu vores nødpasning og holder åbent hele døgnet alle ugens syv dage,« sagde borgmester Simon Aggesen (K) i en pressemeddelelse.

Der er langt fra nok forældre, der benytter sig af tilbuddet om nødpasning i landets vuggestuer, børnehaver og skoler. Sådan lød meldingen fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til Radio4 torsdag i forrige uge.

»Jeg mener det, når jeg siger, at der skal være flere børn i nødpasningen, og folk skal ikke stresse sig selv ned under gulvbrædderne over den situation, de står i,« sagde hun.

Kun 1,5 procent af børn i landets kommuner bliver i øjeblikket nødpasset i vuggestuer og børnehaver, mens andelen, der bliver passet i skolernes tilbud, er på 0,8 pct. Det viser den seneste opgørelse fra 95 kommuner, indsamlet af Kommunernes Landsforening.