»Kan du ikke bare flytte ned til et af de lande, hvor der er dødsstraf for at være homoseksuel?«

Rasmus Nordqvist fra Alternativet bliver svinet til et par gange om ugen. De ubehagelige henvendelser handler ofte om hans seksualitet.

Rasmus Nordqvist fra Alternativet får trusler flere gange ugentligt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere politikere oplever vold, trusler og tilsvininger. Denne artikel er ét af en række vidnesbyrd, som forskellige folketingspolitikere har fortalt til Berlingske – se flere i bunden.

Rasmus Nordqvist, Alternativet:

»Jeg bliver svinet til et par gange om ugen – enten på mail, SMS eller ved opkald. Hvis temaer som flygtninge eller ligestilling fylder i debatten, sker det betydeligt oftere.

Som regel får jeg at vide, at jeg er en hykler eller et bøssesvin. Generelt går tilsviningerne meget på min seksualitet. Det værste, jeg har oplevet, er, når jeg får billeder tilsendt af mænd, der bliver smidt ud fra højhuse som straf for at være homoseksuelle, hvor mit ansigt er klippet ind. Det er meget ubehageligt. Sådanne billeder fik jeg et par stykker af i sommer i forbindelse med tildækningsforbuddet, hvor jeg havde udtalt mig.

Der kom også nogle af de sædvanlige beskeder med, om jeg ikke bare kan flytte ned til et af de lande, hvor der er dødsstraf for at være homoseksuel. Truslerne påvirker mig ikke så meget, men de gør, at jeg nogle gange stopper op og tænker over, om jeg virkelig gider sige min mening, hvis jeg skal kaldes en idiot bagefter.

Men desværre er det noget, de fleste politikere oplever. Jeg tror, at det påvirker min mand mere, end det påvirker mig. Derfor fortæller jeg ham heller ikke, når det sker. Det behøver han ikke at vide.«