I dag tiltræder den nye direktør for SSI, og han gør det med en advarsel: »Kan meget vel være den største udfordring«

Den stormombruste rolle som direktør i Statens Serum Institut udfyldes i dag af Henrik Ullum. Til TV 2 udtrykker han bekymring for den alt for høje smitte og siger, at julen kan blive den største udfordring hidtil.

Henrik Ullum er tiltrådt stillingen som direktør for Statens Serum Institut i dag, tirsdag den 1. december. Han nævner den kommende tid som den potentielt største udfordring i epidemien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

54-årige Henrik Ullum tiltræder i dag, 1. december, direktørposten for Statens Serum Institut (SSI), der har stået og manglet en styrmand i et stykke tid, og fra dag ét er han bevæbnet med en advarsel. Det skriver TV 2.

For Henrik Ullum er bekymret, og det er der for så vidt ikke noget at sige til. Det går stabilt i den forkerte retning med smitten i Danmark, der har taget endnu hårdere fat i København og Vestegnen, end det før har været tilfældet.

Tårnby, Helsingør, Solrød, Hvidovre, Brøndby, København og Gladsaxe er alle blandt de absolutte højdespringere på instituttets egne lister over smitte i befolkningen.

Der er flere lyspunkter for tiden, hvor blandt andet en vaccine er lige rundt om hjørnet, men inden da går vi alle en enorm udfordring i møde, siger han.

»Juletiden kan meget vel være den største udfordring, vi endnu har stået over for i coronaepidemien,« siger Henrik Ullum til TV 2.

Hvis vi ikke virkelig passer på, er der en risiko for, at epidemien »løber løbsk«, siger Henrik Ullum til TV 2.

I en rum tid har der været varslet nye restriktioner for Vestegnen og København. Lokale restriktioner i stil med dem, der ramte Nordjylland i begyndelsen af oktober.

I går kunne TV 2 erfare, at de restriktioner nu er på trapperne, men det står stadig ikke klart, hvad de kommer til at byde på.

Flere vestegnsborgmestre havde i midten af november ikke hørt fra regeringen eller myndighederne om behovet for restriktioner, sagde de til Berlingske, men ingen troede på, at en nedlukning som i Nordjylland ville være mulig.

»Jeg tror ikke, at det bliver den slags restriktioner, men det kunne være, at der er mindre natteliv i området eller flere restriktioner på skoler og uddannelsesinstitutioner og mere hjemmeundervisning,« sagde John Engelhardt (V), borgmester i Glostrup.

Ifølge TV 2s oplysninger lægger myndighederne op til en række tiltag, der skal begrænse smitten i hovedstadsområdet og vil indføre restriktioner i 17 hovedstadskommuner herunder København. Her nævner de blandt andet øget fokus på test, mere hjemmearbejde, ensretning af befærdede gader samt yderligere begrænsninger for antallet af personer i butikker.