Holch Povlsen erkender fejl i sjældent interview

Dagens overblik: Berlingske giver dig her overblikket over dagens vigtigste historier, som i denne tid alle er præget af den omsiggribende coronavirus.

Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen erkender fejl i sjældent interview efter ugers kritik af hans håndtering af coronakrisen for blandet andet virksomhedens ansatte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndagen lukkede og slukkede med nyheden om, at Boris Johnson er blevet indlagt på hospitalet for coronavirus og med statsminister Mette Frederiksens ord: »vi kommer ikke til at vende tilbage til Danmark, som det var«.

Nu går vi heldigvis ind i en påskeuge, hvor DRs vejrvært har varslet, at der bliver brug for solcreme.

Dagens tal

Antal bekræftede smittede i Danmark: 4.369 (ud af 43.734 testede personer).

Antal bekræftet døde i Danmark: 179

Antal bekræftet overstået infektion: 1.327

Antal bekræftede smittede på verdensplan: 1.274.923

Antal døde på verdensplan: 69.479

Holch Povlsen erkender fejl

Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen forholder sig i et sjældent interview til den kritik, som er haglet ned over ham, efter at han fyrede 750 medarbejdere og meddelte flere udlejere, at Bestseller ville tilbageholde huslejebetalingen.

Berlingske har besøgt Anders Holch Povlsen i Aarhus, og i interviewet siger han, at krisen er heftig i Bestseller, som i marts har mistet 80 pct. af omsætningen. Bestseller ejer ikke kun butikker i Vesten, men også 7.000 butikker i Kina, hvor indtjeningen allerede i januar begyndte at visne. »Det har helt ærligt sat en lille skræk i os,« siger han og ser ind i en alvorlig krise, »for mange af vores kunder går konkurs, og vi har et kæmpe overskud af varer,« siger han.

Få overblikket - hver dag


I dagens overblik giver Berlingske dig hver dag et overblik over de seneste udviklinger fra ind- og udland, samt dagens vigtigste historier. Med nyhedsbrevet Berlingske Morgen vil du hver morgen modtage overblikket i din indbakke.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske hver dag sender mig et nyhedsbrev med de seneste nyheder fra ind- og udland og vigtigste historier om coronavirussen. Nyhedsbrevet kommer hver dag, kl. 7 i hverdagen og kl. 8 i weekenden. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

70 bud på redningsplanker fra DI

Dansk Industri har også gang i en plan for at redde det danske erhvervsliv fra at blive ædt at coronakrisen.

DI vil skabe 30.000 arbejdspladser over de næste par år og vil indfri 25 procent af det overordnede klimamål om en 70 procents reduktion i CO2-udledningen frem mod 2030.

DIs plan består af 70 konkrete tiltag.

Registrerede migranter med uregistreret smitte

Man regner med, at der er omkring 26.000 illegale migranter i Danmark, og at mange af dem arbejder med f.eks. rengøring og transport.  Information beskriver, hvordan den gruppe mennesker især risikerer at blive syge af corona og smitte det omgivende samfund, fordi de ikke kontakter det danske sundhedssystem og sjældent har mulighed for at gå i karantæne.

Bech-Bruun burde have sagt stop

Og vi må også hellere få en enkelt nyhed med, som ikke er skabt ud af coronakrisen. Skattestyrelsen krævede i denne uge omkring 750 mio. kr. af advokatfirmaet Bech-Bruun i udbytteskattesagen. Nu afdækker DR og Børsen, at Bech-Bruun fik detaljeret indblik i den model for milliardsvindel, som blev brugt til at snyde den danske stat. Alligevel gav advokatfirmaet grønt lys til den nu bedrageridømte tyske bank North Channel Bank. Den nye viden stammer blandt andet fra 300 sider dokumenter, der hidtil har været hemmeligholdt.

Det sker i dag:

I dag udgiver Danmarks Statistik tal for konkurser i marts, og det  bliver interessant at se, om der er aftryk for  coronakrisen.

God mandag og god påske.