Forældre patruljerer efter advarsel om voldtægtskultur

Efter advarslen om tilnærmelser og krænkelser mod skoleelever ved Fløng i Høje-Taastrup Kommune patruljerer forældre og politi i området. Det skriver DR. Politiet har ikke modtaget anmeldelser om krænkelser.

Fløng Skole har sendt en e-mail ud til forældrene for de ældste klasser og advaret mod, at piger kan blive udsat i krænkelser i fritiden. Københavns Vestegns Politi opfordrer til, at man ringer på telefon 43 86 14 48, hvis man har oplevet seksuelle krænkelser i Fløng. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup

Forældre til børn på Fløng Skole i Høje-Taastrup Kommune er begyndt at patruljere i gaderne, efter at skoleledelsen i sidste uge advarede om eskalerende seksuelle tilnærmelser og krænkelser mod unge skoleelever i området om aftenen.

Det skriver DR, som har talt med formanden for Høje-Taastrup Kommunes skoleudvalg, Kurt Scheelsbeck (K).

»For 24 timer siden er der stiftet sådan en forældrering, som de kalder det. Der vil man forsøge at dele nogle aftener imellem sig, så der hver aften er nogen, der runderer og går rundt, så de unge kan hive fat i dem, hvis de føler sig utrygge,« siger Kurt Scheelsbeck til DR.

Det gør han efter et møde på skolen mandag aften, hvor politiet, SSP og borgmesteren deltog sammen med omkring 130 fremmødte forældre.

Politiet har i forvejen øget patruljeringen omkring skolen og er i tæt dialog med Høje-Taastrup Kommune.

Politiet har ikke modtaget anmeldelser om seksuelle krænkelser omkring Fløng Skole. Det oplyste Københavns Vestegns Politi før weekenden.

Politiet opfordrer til, at man ringer til Københavns Vestegns Politi, hvis man har oplevet seksuelle krænkelser i området eller kender til nogen, der har, på telefonnummer 43 86 14 48.