For første gang nogensinde: Nu får problemfyldt plads i København alkoholforbud

Med forårets komme skal det ikke længere være muligt at slå sig ned ved siden af Anker Jørgensens mindestatue og knappe en øl op. Det har et flertal i Borgerrepræsentationen besluttet.

Mindestatuen af Anker Jørgensen med fremstrakt hånd må fra 2021 ikke længere opfattes som en invitation til at slå sig ned med alkohol. Et flertal i Borgerrepræsentationen ønsker et alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads i den københavnske bydel Sydhavnen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Indimellem må man tage fat om problemets kerne.

Det har et flertal i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation indset, og således er der et forbud på vej, hvis lige ikke tidligere er set i København.

Det skriver Sydhavnen Liv.

For det var hverken bænkene, mængden af overvågning eller et fraværende politi, der var skyld i, at personer slog sig ned på Anker Jørgensens Plads i Københavns Sydhavn, hvor de larmede, skændtes eller kom op at toppes. Og derfor havde de iværksatte tiltag heller ingen effekt.

Det var øllenes skyld.

Alkoholen.

Så nu står til den at blive midlertidigt forbudt, siger overborgmester Lars Weiss, hvis parti, Socialdemokratiet, har stillet forslaget, der har fået den nødvendige opbakning.

»Forslaget er det første af sin art i København, og vi har forsøgt at benytte alle andre værktøjer, vi har til rådighed. Det har ikke virket, og derfor ser vi ikke andre måder at løse problemet på end at kombinere en forbedring af Hørdumsgade (en indretning, hvor de nuværende brugere af Anker Jørgensens Plads kan være, red.) med et alkoholforbud her på Anker Jørgensens Plads,« siger Lars Weiss til lokalavisen Sydhavnen Liv.

»Målet er, at det træder i kraft inden sommer. Det kan være allerede, når den første forårssol titter frem,« lyder det fra overborgmesteren, som håber, at det vil øge trygheden og roen blandt områdets beboere.

Samtidig skal Socialforvaltningen i Københavns Kommune nu kigge på en social indsats for de personer, som hidtil har indtaget alkohol på pladsen.