Familiefar samler ind til flygtninge i Paludans navn – og pengene strømmer ind

Nicolai Würtz startede i tirsdags en indsamling som modsvar til Paludans demonstrationer. »Hjælp Rasmus Paludan med at samle ind til integration« har i skrivende stund samlet mere end 300.000 kr. ind.

Rasmus Paludan fra Stram Kurs demonstrerer foran Gl. Hellerup gymnasium i Hellerup, onsdag den 17. april 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

I tirsdags fik familiefaderen og journalisten Nicolai Würtz nok.

Smertegrænsen var nået. Nok skulle være nok, når det gjaldt den racismedømte Rasmus Paludans gentagende demonstrationer og koranafbrændinger, mente han.

Derfor oprettede han en Facebook-gruppe med tilhørende indsamling hos Dansk Flygtningehjælp.

»Vil du være sponsor for Rasmus Paludan - sådan lidt omvendt? Vi vil udsætte hans demonstrationer for karmaloven: Hver gang han brænder en koran, brænder vi sammen penge af på Dansk Flygtningehjælp. Så kan han blive Danmarks sureste fundraiser,« lyder beskrivelsen.

Sidenhen er det kun gået én vej.

I skrivende stund er der således samlet 313.000 kr. ind til Dansk Flygtningehjælp i Rasmus Paludans navn. En indsamling, der ifølge Nicolai Würtz selv, er blevet sat i søen som et fredeligt modsvar til Stram Kurs-lederens demonstrationer.

Overfor TV 2 Lorry forklarer han:

»Han (Rasmus Paludan, red.) overskrider så mange grænser for at skabe en konflikt og drive helt skæve pointer frem. Jeg vil ikke råbe og gå i moddemonstration, så jeg har ledt efter en måde at vise ham, at det her er skrupforkert. Det her er en fredelig måde at vise det på«, sagde Nicolai Würtz, der er udviklingschef hos Nordisk Film TV, til TV 2 Lorry.

En tændsats, der satte ild til Nørrebro

Det er næppe gået nogens næse forbi, at den islamkritiske Rasmus Paludan i søndags lagde vejen forbi Blågårds Plads på Nørrebro. Her var politiet nødsaget til at eskortere Paludan væk fra demonstrationen, efter han blandt andet kastede med en koran.

Episoden udløste voldsomme uroligheder med barrikader, bål i gaden og flere anholdelser.

Kort efter annoncerede Paludan flere demonstrationer i og omkring København, hvoraf flere dog er blevet aflyst af politiet.

Ifølge Rigspolitiet er der de seneste dage blevet anholdt 50 personer i forbindelse med Paludans Stram Kurs-demonstrationer. I tirsdags fandt Københavns Poltii sågar en »skarp« håndgranat på Blågårds Plads, hvor en planlagt Paludan-demonstration skulle finde sted.

Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi valgte i kølvandet på urolighederne at give Paludan et midlertidigt demonstrationsforbud. Hos Københavns Politi gælder forbuddet til efter påske, mens det foreløbigt gælder til torsdag på den københavnske Vestegn.

Nicolai Würtz fortæller til Jyllands-Posten, at han ikke på nuværende tidspunkt har modtaget nogen henvendelser fra Rasmus Paludan selv, men Würtz har heller ikke selv opsøgt ham.

»Det her handler ikke om at komme i konflikt med ham. Jeg ved ikke, om han er klar over, at denne indsamling eksisterer,« siger han til Jyllands-Posten.