Færre vælger at bo i København: Høje boligpriser og børnefamilier dæmper væksten

Færre borgere end forventet er flyttet til København det seneste år, viser nye tal.

Fraflytningen til landets øvrige kommuner steget mere end tidligere år, fremgår det af befolkningsprognosen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

København vokser, men det går ikke så hurtigt som forventet.

Det viser en ny befolkningsprognose fra Københavns Kommune.

Forventningen i befolkningsprognosen var, at der i 2020 ville komme 9.242 nye borgere til København, men det endelig tal for sidste år blev i stedet 5.777 borgere.

Det er den laveste vækst i København siden 2007.

Overborgmester Lars Weiss (S) siger til TV 2 Lorry, at forklaringen muligvis skal findes i fraflyttende børnefamilier, stigende boligpriser og coronakrisen.

»Noget af det hænger sammen med coronakrisen, og noget kan hænge sammen med at boligpriserne i København er steget voldsomt – også det seneste år,« siger han til TV 2 Lorry og fortsætter:

»Og så er der familier – også børnefamilier – der har indløst friværdien og har købt sig et hus med have ude i omegnen.«

Fraflytningen til landets øvrige kommuner steget mere end tidligere år, fremgår det af befolkningsprognosen.

Overborgmesteren siger også til TV 2 Lorry, at han lige nu ikke ser det som et problem, at befolkningsvæksten ikke er steget lige så meget som forventningen, men hvis børnefamilierne fortsætter med at flytte fra byen, er det muligt, at antallet af skoler og institutioner skal justeres. Det er dog ikke på tale lige nu, lyder det fra overborgmesteren.

Selvom væksten i hovedstaden går langsommere end forventet, stiger befolkningstallet fortsat, og forventningen er stadig, at flere borgere vil bosætte sig i København i fremtiden. Kommunen forventer, at befolkningstallet vil stige med cirka 79.000 frem mod 2030.