»Evighedskemikalierne« er i vandet, i modermælken og nu også i æggeblommerne. Spørgsmålet er, om vi bare må leve med dem

Vi kan lige så godt vænne os til det: Skadelige PFAS-stoffer er her, der og alle vegne og er stort set umulige at komme af med igen. En række førende eksperter vil gøre stofferne forbudte i forbrugerprodukter, men er det for sent?

Det sundhedsskadelige fluorstof PFOS, det mest kendte af PFAS-stofferne, kom for alvor i myndighedernes søgelys, efter at over 100 børn og voksne i Korsør fik målt store mængder af stoffet i blodet. Alle havde de spist kød fra kvæg forgiftet med stoffet. Niels Ahlmann Olesen

De er i det vand, vi drikker, og det vand, der regner ned på os. I maden, vi spiser, og sågar i vores børn, før de overhovedet er blevet født.

Mandag var der så også skadelige PFAS-stoffer i økologiske æggeblommer fra hønsefarme i hele landet. Det viser en undersøgelse, som DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen har lavet i samarbejde.