En række borgere berettiget til regeringens varmecheck må vente til 2023

Regeringens varmecheck er blevet udbetalt til 400.000 husstande. Men mange borgere har ikke modtaget de 6.000 kroner, selvom de er berettiget til beløbet.

Varmechecken på 6.000 kroner, som regeringen og klimaminister Dan Jørgensen (S) har aftalt med et flertal i Folketinget, er i mange tilfælde havnet i de forkerte lommer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En lang række borgere, der i sidste uge burde have modtaget regeringens varmecheck på 6.000 kroner, har ikke fået pengene.

Myndighederne har i det hele taget ikke haft held til at udbetale regeringens varmecheck til de rette mennesker.

For nylig var det fremme, at nogle borgere havde fået de 6.000 kroner, selvom de ikke var berettiget til dem.

Men flere medier, herunder DR og TV 2 Lorry, kan nu berette om det modsatte problem, hvor borgere ikke får pengene, selvom de er berettiget til dem.

Varmechecken blev 10. august udbetalt til cirka 400.000 borgere på grund af høje energiudgifter til gas. Kravet for at få udbetalt støtten er blandt andet en årlig husstandsindkomst på maksimalt 650.000 kroner efter arbejdsmarkedsbidrag.

223 lejere i Vadgårdsparken i Gladsaxe er blevet forbigået. I stedet bliver de henvist til, at de kan søge om pengene på »Ansøgningsportalen«, men den åbner først i begyndelsen af 2023.

Problemerne opstår, fordi oplysningerne i BBR-registreret ikke er korrekte. Beboerne står registreret til at have fjernvarme, men de har individuelle gasfyr.

Det er ejeren af en ejendom – i dette tilfælde det almennyttige boligselskab Arbejdernes Boligselskab – der har ansvaret for, at oplysningerne i registret er korrekte.

»Der er sket en beklagelig fejl. Det er vores ansvar at sikre, at de oplysninger, der står i BBR-registeret, er rigtige. Det er os, der skal validere de data. Vi står med en gruppe, som er berettiget, og vi har beklaget over for beboerne,« siger driftsafdelingschef Henning Juul Plovmand fra Arbejdernes Boligselskab til TV 2 Lorry.

DR har talt med Karin Andersen, der er pensioneret pædagog og bor i Horsens. Hun og hendes mand har heller ikke modtaget pengene, selvom de lever op til kriterierne.

Parret har kontaktet Energistyrelsen, hvor de fik at vide, at de »var faldet gennem et hul«. De har fået samme besked om, at de først kan søge om pengene i 2023.

»Det synes jeg ikke er fair, når man opfylder betingelserne, at andres fejl skal lægges over på os, og vi skal til at udfylde et skema for at søge, siger Karin Andersen til DR.