Efter smitteudbrud i nordsjællandsk kommune skal alle borgere testes

Et nyt testcenter i Hillerød Kommune åbner som konsekvens af et smitteudbrud i en daginstitution. Nu opfordres alle borgere i området til at komme forbi og blive testet.

Ved Hillerød Rådhus ligger et fast testcenter, men et nyt center åbner som konsekvens af, at der er opstået et smitteudbrud i en daginstitution i kommunen. Alle borgere opfordres nu til at blive testet i løbet af torsdagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et smitteudbrud i hjertet af Nordsjælland, opfordrer kommune nu alle borgere til at få taget en coronatest.

Der er tale om Hillerød, hvor kommunen nu oplyser, at der bliver etableret et testcenter ved siden af epicentret for smitten – en daginstitution ved navn Gadevang Asyl.

Søndag aften blev der udstedt et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at børn i Gadevang Asyl skal kunne vise en negativ coronatest eller være hjemme i syv dage uden symptomer, før de må komme i institutionen igen.

Påbudet kom, efter fem børn og tre voksne blev konstateret smittet. Børn og voksne fordeler sig over flere grupper i daginstitutionen, og derfor påvirker det alle børnene i vuggestue, børnehave og fritidsordningen.

Centeret åbner i dag, torsdag 11. marts, og kommer efter, at otte børn og fire voksne fra Gadevang Asyl søndag blev testet positive med covid-19.

Her opfordres alle borgere til at komme og få en pcr-test, altså podning i halsen, mellem klokken 15-21. Det er ikke nødvendigt at bestille tid, man dukker bare op, skriver kommunen.

Flere pårørende til de smittede fra daginstitutionen er siden blevet konstateret positive, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

På Statens Serum Instituts (SSI) liste over smitte, ligger Hillerød Kommune relativt højt, men det er vigtigt at bemærke, at tallene fra onsdag 10. marts ikke er retvisende, da der i gårsdagens tal ved en fejl blev lagt mere end ét døgns data fra private udbydere sammen med de offentlige smittetal.

Hvis man ikke kan komme forbi institutionen i morgen, er det også muligt at tage forbi Hillerød Rådhus, hvor der er et kviktestcenter, som har åbent dagligt fra 8-21. Denne test er en podning i næsen med svar indenfor 30 minutter, men den bruges ikke til børn under 12 år, oplyser kommunen.