Efter ny anbefaling fra Sundhedsstyrelsen: Nu bliver det lettere at få eleverne tilbage i folkeskolerne

Sundhedsstyrelsen har nu ændret holdning til, hvor langt vi må være fra hinanden. Nu må vi være én meter fra hinanden i stedet for to. Det vækker stor begejstring hos Skolelederforeningen, men udfordringerne er ikke forsvundet som dug for solen.

»Det er et af de krav, der skulle løsnes på for at få alle eleverne tilbage til fysisk undervisning. Det er vi meget tilfredse med. Det vil frigive både kvadratmeter og personale, så vi kan klare opgaverne bedre,« siger Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, til Berlingske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag aften kom der en markant melding fra Sundhedsstyrelsen. Danskerne må nu træde et stort skridt tættere på hinanden – afstandsanbefalingen fra styrelsen er ændret fra to meter til én meter. Beskeden fra Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, er, at hygiejne er vigtigere end afstand.

»Det allervigtigste i forhold til at forebygge smittespredning med covid-19 er, at personer med symptomer selvisolerer sig i eget hjem eller isoleres på sygehus,« forklarer Søren Brostrøm i en pressemeddelelse:

»Derefter følger i prioriteret rækkefølge hygiejne, altså host i ærmet, vask eller sprit hænder, undgå at berøre kontaktpunkter, og at gøre rent. På tredjepladsen kommer at holde fysisk afstand i det offentlige rum, at undgå mylder og at bruge fysiske barrierer, når den tætte kontakt er uundgåelig.«

Kan klare opgaverne bedre

Den ændrede anbefaling vækker begejstring hos Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, der håber, at det kan betyde, at gensynet med landets folkeskoleelever bliver lettere at gennemføre.

»Det er et af de krav, der skulle løsnes på for at få alle eleverne tilbage til fysisk undervisning. Det er vi meget tilfredse med. Det vil frigive både kvadratmeter og personale, så vi kan klare opgaverne bedre,« siger Claus Hjortdal til Berlingske.

Men det betyder ikke, at alle udfordringer for landets folkeskoler er løst, lyder det fra skoleledernes formand.

»Vi har opgaver foran os, som vi skal have taget hånd om. Som jeg har forstået, skal eleverne helst møde ind på forskellige tidspunkter. Det giver problemer, de steder hvor der er busbørn. Vi har udfordringer i forhold til håndvask, toiletter og rengøring,« siger Claus Hjortdal.

»Men vi lægger os i selen for at få det til at lykkes. Men jeg tror, at det for nogle skolers vedkommende kommer til at tage lidt længere tid,« siger Claus Hjortdal, der oplyser, at Skolelederforeningen mandag har møde med børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).