Efter fest i Vollsmose med 50-70 deltagere tordner borgmester: »Arrangørerne skulle skamme sig«

Odenses borgmester skriver i et fortørnet opslag på Facebook, at han er gjort opmærksom på blandt andet en forlovelsesfest i bydelen Vollsmose med mellem 50 og 70 deltagere på et tidspunkt, hvor smitten i området er markant højere end i resten af kommunen.

Odenses borgmester skriver i et vredt opslag på Facebook, at der under de grelle omstændigheder er blevet afholdt arrangementer med massevis af deltagere i bydelen Vollsmose. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Smitten er alt for høj blandt dele af befolkningen med ikkevestlig baggrund, lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag ved en hasteforespørgsel om smittetrykket i Odense-bydelen Vollsmose og andre udsatte boligområder.

»Vi har igennem hele epidemien i Danmark set en overrepræsentation af smittede med anden etnisk herkomst end dansk. Det gælder særligt borgere med ikkevestlig baggrund,« sagde hun.

Nu tordner Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), på Facebook, da han er blevet gjort opmærksom på flere ganske kritisable hændelser i den omstridte bydel.

»Jeg er blevet gjort bekendt, at der i weekenden har været afholdt i 2 fester i Vollsmose – blandt andet en forlovelsesfest med 50-70 deltagere. Festen foregik indenfor, og pladsen var trang. Det er i den grad at gamble med ens medborgeres sundhed i et område, der kæmper mod corona,« skriver han:

»Det er en spand koldt vand i hovedet på det store flertal af beboere og de mange frivillige (som for eksempel corona-ambassadørerne på billedet), der er lykkedes med at gøre Vollsmose bedst til test. Jeg synes helt ærligt, at arrangørerne skulle skamme sig!«

Odense har torsdag morgen en incidens på 133,2 med 272 nye smittetilfælde gennem de seneste syv dage.

Ifølge borgmesteren er incidensen imidlertid markant højere for området Vollsmose, der pr. 24. marts lå på 612, hvilket er mere end fire gange så højt som incidensen i Odense generelt.

Smitten har i lang tid været uforholdsmæssig høj i Vollsmose, hvilket 8. marts fik regeringen til at hasteindkalde Folketingets Epidemiudvalg for at drøfte indførelsen af tvangstest og -isolation, skærpede mundbindskrav samt et lavere forsamlingsloft i bydelen.

Det skulle kunne lade sig gøre med den omstridte paragraf 28 i epidemiloven, der gør det muligt at tvinge større forsamlinger til at lade sig pode for coronavirus og gå i isolation.

Det blev imidlertid stemt ned af et flertal i Folketinget. I Vollsmose gør kommunen brug af flere af de manøvrer, som andre områder med høj smitte, heriblandt medarbejdere fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der går og stemmer dørklokker for at gøre opmærksom på at minde beboerne om at få foretaget en test.

»Vil I ikke love mig, at vi bruger alle vores kræfter på at få stoppet den type af adfærd? Råb højt! Nogen må ikke have hørt eller forstået det. Del gerne dette opslag, og gør dit netværk opmærksom på, at de få ikke skal have lov til at ødelægge det for de mange,« skriver Peter Rahbæk Juel.