Efter Aula-besked om mulige overgreb på piger: Nu reagerer kommunen

Unge piger på Fløng Skole fortalte om grænseoverskridende adfærd fra nogle unge mænd. Nu inviterer kommunen forældrene til eleverne på Fløng Skole til møde.

Skolepiger helt ned til 6. klasse, der antastes og berøres af fremmede mænd. Som får tilbudt penge, hvis de smider tøjet. Og som i grelle tilfælde bliver holdt fast og skal vriste sig fri for at slippe væk.

Det var noget af indholdet i en advarsel til forældre til elever på Fløng Skole, som blev sendt via kommunikationsplatformen Aula og senere på dagen delt på Facebook af udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

Det får nu Høje-Taastrup Kommune til at tage affære og invitere forældrene til et møde på mandag. Det siger Kurt Scheelsbeck (K), der er formand for Institutions- og skoleudvalget i kommunen:

»Det var det, vi skulle have gjort fra starten. Det brev var for dramatisk til Aula – især fordi vi ikke med 100 procent sikkerhed ved, hvad der er sket,« siger Kurt Scheelsbeck.

Siden maj har de unge festet i området omkring skolen, og det er i forbindelse med ungdomsklubben og skolelærernes samtaler med de unge, at de foruroligende historier er kommet frem, siger Kurt Scheelsbeck.

Ifølge Kurt Scheelsbeck er fire eller fem unge mænd tilsyneladende kendt af politiet for stofsalg i området, men der er ikke skrevet politirapporter om overgreb eller lignende.

»Der er ingen sigtelser undervejs endnu. Mødet på mandag handler bl.a. om, at vi skal til bunds i, hvad der er sket, og at få meldt det til politiet, hvis der er noget at melde. Pigerne skal selvfølgelig kunne være i fred,« siger Kurt Scheelsbeck og tilføjer, at kommunens gadeplansmedarbejdere vil holde ekstra øje med området om aftenen.