Advarsel fra skole til forældre: Piger i 6. klasse bliver antastet af halvvoksne mænd

Skoleledelse på Københavns Vestegn advarer forældrene: Skolepiger antastes af mænd og får tilbudt penge for at smide tøjet. Det er et spørgsmål om tid, før der sker en voldtægt, lyder det. Byrådsmedlem afviser strukturelt problem.

Berlingske er i besiddelse af den originale besked, der er underskrevet »lærerne og ledelsen på Fløng skole«, og har fået beskedens ægthed bekræftet af flere af hinanden uafhængige kilder. Billedet er ikke af Fløng Skole. (Arkivfoto) (Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skolepiger helt ned til 6. klasse, der antastes og berøres af fremmede mænd. Som får tilbudt penge, hvis de smider tøjet. Og som i grelle tilfælde bliver holdt fast og skal vriste sig fri for at slippe væk.

Sådan lyder en opsigtsvækkende advarsel fra ledelsen og lærerne på Fløng Skole på den københavnske vestegn til skoleelevernes forældre.

Advarslen blev torsdag sendt til forældrene via kommunikationsplatformen Aula og senere på dagen delt på Facebook af udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), der havde fået beskeden tilsendt af en forælder.

Ministeren kalder indholdet »komplet vanvittigt. Rystende. Skræmmende. Totalt uacceptabelt«.

Advarslen er ifølge Berlingskes oplysninger sendt til forældrene på skolens fire øverste klassetrin i kølvandet på et ekstraordinært forældremøde i ungdomsklubben om de unges festkultur.

Berlingske er i besiddelse af den originale besked, der er underskrevet »lærerne og ledelsen på Fløng skole«, og har fået beskedens ægthed bekræftet af flere af hinanden uafhængige kilder. Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra skoleledelsen på Fløng Skole.

Bekymrende adfærd

Beskeden til forældrene indeholder flere bekymrende beskrivelser af, hvad der foregår om aftenen i byen, der ligger i den vestlige del af Høje-Taastrup Kommune.

»Det er nu desværre med dyb bekymring, at vi også som skole må råbe jer op, Lærerne har krattet i overfladen, og det lader til, at de unge menneskers druk er det mindste problem af, hvad der udspiller sig på skolens område efter lukketid,« begynder beskeden.

Ifølge beskeden er det især besøgende unge fra andre områder i kommunen, der skaber problemerne. De beskrives som »voldelige« med »truende adfærd«, og de udviser ifølge brevet en »bekymrende adfærd i form af voldtægtskultur«.

»Vi har flere piger, som fortæller om, hvordan de bliver hevet fat i, trukket ind i buskadser, generelt isoleret fra deres venner og gruppen for at få tilbud om penge, hvis de fx viser deres numse/bryster. Mere grelle tilfælde, hvor pigerne har skullet vriste sig fri fra mændenes greb, samt sparke og råbe om hjælp for at slippe for deres berøringer,« står der i brevet.

»Sådan som det bliver fortalt, vurderer vi, det kan være et spørgsmål om tid, før en reel voldtægt finder sted. Vi taler om piger helt ned til 6. klasse, som bliver antastet/kigget på af halvvoksne mænd. Vi er dybt bekymrede for de unge pigers velbefindende og sikkerhed,« står der videre.

Ekstrem besked

Anders Lisborg er far til en elev på skolen. Han blev »dybt rystet«, da han læste beskeden fra skolen på kommunikationsplatformen Aula, fortæller han til Berlingske.

»Jeg kan slet ikke begribe, at vi er nået til et punkt, hvor man skal læse om voldtægtstrusler på Aula. Det plejer jo at være et sted, hvor man læser om lektier og legeaftaler. Det var en helt ekstrem besked at få,« siger Anders Lisborg, hvis datter ikke selv har oplevet ubehageligheder.

»Jeg anede ikke, at det var så slemt. Vores lokalområde er stille og roligt, Fløng er et idyllisk parcelhusområde. Nu må vi sætte os sammen og få løst de her problemer, som tilsyneladende mest er skabt af personer, der ikke bor i byen,« siger Anders Lisborg.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) raser i et opslag på Facebook over beskrivelserne:

»Det er så hamrende vigtigt, at det ikke bliver pigerne, der må blive hjemme. De skal ikke have indskrænket deres frihed på sommeraftener. Det må være disse klamme mænd, der skal jagtes ned. Og bag lås og slå, hvis de begår voldtægt og overgreb. Og sendes ud af landet på røv og albuer, hvis de er udlændinge.«

Berlingske har været i kontakt med Fløng Skoles bestyrelse, der ikke vil udtale sig, men henviser til Høje-Taastrup Kommunes presseafdeling. Det er ikke lykkedes at få kontakt til presseafdelingen.

Voldsomme fester

Kurt Scheelsbeck (K), formand for kommunens skoleudvalg, nedtoner dog problemerne, der ifølge ham især skyldes »fire-fem personer«.

»Som jeg forstår det, er der tale om nogle unge mennesker, der har siddet for længe afsondret under coronakrisen, og som nu er sluppet løs og holder nogle fester, der bliver for voldsomnme. Det er ikke udtryk for et dybere strukturelt problem,« siger han og kritiserer skolens besked:

»Det er uklogt at sende en så dramatiserende besked ud og så sende børnene på sommerferie. Det skaber en masse unødvendig utryghed. Man burde have indkaldt til dialogmøde, så forældrene kunne stille spørgsmål og blive orienteret mere detaljeret.«

Kurt Scheelsbeck understreger, at både de sociale myndigheder og politiet er på sagen og ofte er tilstede i området om aftenen.