DRs kulturdirektør efter afsløring af radioværts trusler, hadbeskeder og grænseoverskridende adfærd: »Flere kvinder har nu henvendt sig«

Der er flere kvindelige ansatte på DR, der har henvendt sig til ledelsen, efter at 12 personer til Berlingske fortalte om radiovært Mads Aagaard Danielsens krænkelser. Det oplyser fungerende generaldirektør Henrik Bo Nielsen tirsdag morgen i P1.

Julefrokosten på en DR-redaktion endte i 2015 i en grænseoverskridende oplevelse på et toilet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at 12 kvinder og mænd stod frem i Berlingske og fortalte, hvordan de over de seneste år er blevet krænket og chikaneret af DR-radiovært Mads Aagaard Danielsen, har endnu flere kvindelige medarbejdere på DR henvendt sig til ledelsen.

Det oplyser kulturdirektør og fungerende generaldirektør Henrik Bo Nielsen tirsdag i »P1 Morgen«.

»Når der går hul på bylden, kommer der jo også andre ting frem. Derfor kunne jeg i går konstatere, at flere kvinder har henvendt sig på den pågældende vært, og de sager håndterer vi selvfølgelig,« siger Henrik Bo Nielsen uden at komme nærmere ind på henvendelsernes karakter.

Til Berlingske fortæller kilder om Mads Aagaard Danielsens årelange grænseoverskridende seksuelle adfærd, voldstrusler, ekstremt hadefulde beskeder og trusler om at lække nøgenbilleder.

I »P1 Morgen« bliver Henrik Bo Nielsen spurgt, om der er et alvorligt ledelsesproblem i DR. Til det svarer han:

»Jeg tror, der er et alvorligt kulturproblem, og jeg tror, der er et helt konkret håndteringsproblem i den sag, som Berlingske lagde frem i søndags.«

DR blev allerede i 2019 advaret om, at en P1-radiovært havde chikaneret og truet andre. Det skete, da den daværende direktør for Radio24syv, Jørgen Ramskov, sendte to klager til DR, efter at Mads Aagaard Danielsen havde udsat to Radio24syv-medarbejdere for chikane og trusler.

Henrik Bo Nielsen kan ikke forklare, hvorfor der dengang ikke skete mere i sagen.

»Det er vanvittigt, at sagen ikke blev sendt opad til mig, så den blev håndteret og landede ordentligt. Jeg kan her godt et år senere konstatere, at sagen ikke endte i den pågældendes personalemappe,« siger han.

Henrik Bo Nielsen fortæller, at han »står måbende« over for, at den pågældende chef, der blev advaret, ikke sendte sagen opad.

»Sagen var ny for mig, da den landede på mit bord i torsdags,« siger Henrik Bo Nielsen.

I en e-mail har kulturdirektøren givet en uforbeholden undskyldning til de berørte personer, som står frem i artiklen i Berlingske.