Drama til søs: Dronning Margrethe var med under eftersøgning af kutter

En kutter, som kongeskibet Dannebrog var med til at lede efter, er nu fundet, oplyser Forsvaret.

Dronning Margrethe går officielt om bord på Kongeskibet Dannebrog i Københavns Havn, tirsdag den 4. maj 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Klokken seks mandag morgen modtog Forsvaret en melding om, at en kutter sydøst for Hjelm i Kattegat var ved at synke. Forsvaret igangsatte derfor en eftersøgning, hvor kongeskibet Dannebrog deltog, fordi skibet var i nærheden.

Mikael Back Svendsen, der er vagthavende officer i Forsvaret, oplyser til Berlingske, at en af Forsvarets helikoptere nu har fundet kutteren, og at en medarbejder fra Forsvaret er ombord på den omtalte kutter, der altså ikke er sunket. Den har imidlertid taget vand ind, lyder meldingen.

Kutteren er lokaliseret nordøst fra Hesselø og ikke sydøst for Hjelm, hvor kongeskibet Dannebrog og de andre enheder startede eftersøgningen. Mikael Back Svendsen siger, at personen på kutteren formentlig ikke har vidst, hvor han helt præcist har befundet sig, da han tilkaldte Forsvaret.

»En medarbejder fra Forsvaret er nu ombord på båden, og Hendes Majestæt Dronningen skulle have været ombord på kongeskibet Dannebrog, mens eftersøgningen stod på,« siger han.

Kutteren skal nu slæbes i havn, og dermed afsluttes aktionen fra Forsvaret. Det har ikke været muligt at få svar på, hvad Hendes Majestæt Dronningen foretog sig under eftersøgningen, men det er ganske normalt, at kongeskibet Dannebrog deltager i den slags opgaver, hvis skibet er i nærheden:

»Hvis der er søredning, deltager Dannebrog, ligegyldigt hvad de har ombord,« fortæller Mikael Back Svendsen.

Lørdag gik Dronningen om bord på kongeskibet Dannebrog i København. Søndag stævnede det ud og sejlede mod Aalborg. Derfra skal regenten videre til Trend for at tage ophold.