»Det vil give mig tryghed at vide, jeg har fleksibilitet«

CaseportrÔøΩt af Signe Thiin Jensen ifm. artikel om fleksible arbejdstider. Fold sammen
Læs mere

Engang var det en selvfølge, at man arbejdede 37 timer om ugen. Men den tankegang er gammeldags, mener Signe Thiim Jensen, der er ansat som økonom i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns kommune.

En moderne arbejdsplads skal kunne rumme fleksibilitet og tage hensyn til, at medarbejdere befinder sig i forskellige perioder i deres liv, siger Signe Thiim Jensen.

»Jeg har været i en fase af mit liv, hvor jeg var færdig med min uddannelse og havde lyst til at arbejde rigtig meget, fordi jeg ville etablere mig på arbejdsmarkedet, betale mit studielån af og samtidig komme ind på boligmarkedet. Nu er jeg begyndt at etablere mig og har købt et hus sammen med min kæreste og bevæger mig mod en anden fase i mit liv.«

Signe Thiim Jensen arbejder nu 37 timer om ugen. Dog er det bestemt en mulighed, at hun selv eller kæresten vil gå ned i tid, når de skal stifte en familie. Men det kan sagtens ændre sig i fremtiden, forudser hun. Netop derfor er fleksibilitet vigtigt.

»Jeg forventer at skulle arbejde i 45 år. Med fleksibel arbejdstid vil det være nemmere for mig og min familie at planlægge vores hverdag ud fra vores livssituation, som vil variere i løbet af min karriere. De af mine kolleger, der gerne vil op eller ned i tid, har alle mulige forskellige grunde til det. Det er ikke nødvendigvis familie, der trækker, men andre projekter og ambitioner.«

Forslaget om fleksibel arbejdstid i Københavns kommune udspringer af et pilotprojekt, der har kørt i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. I projektet valgte omkring ti procent af medarbejderne at ændre deres arbejdstider, mens knap 75 procent mener, at fleksibilitet i høj grad har betydning for deres arbejdstilfredshed.

Lige nu er Signe Thiim Jensen ansat med flextid, hvilket betyder, at hun i nogle uger arbejder mere end 37 og i andre uger arbejder tilsvarende mindre. Hun er egentlig tilfreds med sin situation lige på nuværende tidspunkt, men ligesom medarbejderne i pilotprojektet, siger hun, at muligheden for at kunne ændre arbejdstider har stor betydning for hende.

»Man ved aldrig, hvad der sker. Man ved ikke, hvornår ens forældre bliver syge, eller der opstår andre kriser derhjemme. Det vil give mig tryghed at vide, jeg har fleksibilitet, fordi det eneste, der er helt sikkert, er, at livet er uforudsigeligt.«