»Det er karma, at din datter er død«

Zenia Stampe fra Radikale Venstre har fået flere ubehagelige beskeder omkring sine børn.

Zenia Stampe fra Radikale Venstre er ikke så bange for de ubehagelige kommentarer på Facebook. Hun er mere bange for, hvad dem, der ser kommentarerne, kunne finde på at gøre. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere politikere oplever vold, trusler og tilsvininger. Denne artikel er ét af en række vidnesbyrd, som forskellige folketingspolitikere har fortalt til Berlingske – se flere i bunden af artiklen.

Zenia Stampe, Radikale Venstre:

»Jeg får grimme beskeder af og til, primært når jeg har udtalt mig i en artikel, eller der kører en kampagne.

De fleste handler om, at jeg er landsforrædder og skal smides ned til et af de lande, hvor kvinder bliver behandlet mindre godt. Jeg har fået tre dødstrusler, der er blevet anmeldt. Her fik jeg blandt andet at vide, at jeg skulle aflives. Men det værste er, når de skriver om mine børn.

Jeg fik en besked to dage efter, at jeg havde mistet min datter, hvor der stod, at personen godt kunne forstå, at min datter havde valgt nødudgangen, da hun fandt ud af, at det var mig, der var hendes mor. En anden skrev, at det var karma, at min datter døde. Min datter var ikke engang begravet endnu.

Men selvom beskederne er dybt ubehagelige, er det ikke det, der skræmmer mig mest; det er tanken om, at der måske sidder én derude, der læser beskederne i en tråd på Facebook, hvor folk har gejlet hinanden op, og handler på dem.«