»De omringede mig efter et debatmøde«

Kenneth Kristensen Berth fra Dansk Folkeparti blev overfaldet i 2002.

Kenneth Kristensen Berth fra Dansk Folkeparti blev i 2002 overfaldet efter et debatmøde på en handelsskole af skolens elever. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere politikere oplever vold, trusler og tilsvininger. Denne artikel er ét af en række vidnesbyrd, som forskellige folketingspolitikere har fortalt til Berlingske – se flere i bunden.

Kenneth Kristensen Berth, Dansk Folkeparti:

»Jeg får trusler jævnligt. Sidst, politiet rejste en sigtelse, var for 14 dage siden. Nogle gange er det mordtrusler – en enkelt gang rettet mod min kone, hvilket er utroligt ubehageligt.

Men den episode, jeg husker tydeligst, var, da jeg i 2002 blev overfaldet.

Jeg havde deltaget i en debat på Zealand Business College i Ringsted, og lige efter debattens afslutning blev jeg omringet af en masse elever, der slog, sparkede og spyttede på mig. En af eleverne greb den flaske vin, jeg havde fået i gave for at deltage, og skulle til at slå mig i hovedet med den, da en lærer stoppede ham.

Så vidt jeg husker, blev der rejst tiltale mod to af eleverne, men den ene blev frifundet. De sagde de sædvanlige ting, da de overfaldt mig: racist og alt det pladder.

Jeg blev selvfølgelig utroligt overrasket. Man forventer ikke at blive overfaldet på en skole. Det har haft den effekt efterfølgende, at jeg altid orienterer mig omkring, hvor udgangene er, når jeg går ind i et lokale, så jeg er sikker på at kunne komme hurtigt væk, hvis der skulle ske noget.«

TILBUD: Få Berlingske hver lørdag samt adgang til berlingske.dk og e-avisen hele ugen for kun 19 kr./uge i 10 uger.