Coronakrise udnyttes af fartglade bilister: »Det går alt, alt for stærkt«

Coronakrisen har givet mere plads på vejene, og det udnytter flere fartglade bilister, når de sætter sig bag rattet. Politiet kvitterer med klip og fratagelse af kørekort.

Flere bilister udnytter coronakrisen til at køre hurtigere end normalt på de danske veje. Politiet kvitterer med klip og frakendelse af kørekort. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er stille på de danske veje med markant færre biler og trafik. Men det udnyttes nu af flere bilister, der ser en mulighed for at sætte hastigheden op.

I adskillige tilfælde har politiet givet klip i kørekortet til danske bilister, der er kørt meget stærkere, end det er tilladt.

»Samfundet kører lige nu i lavt gear, men bilisterne er desværre ikke fulgt med ned i tempo. I hele landet er der meldinger om mange og store fartovertrædelser,« skriver politiet i et opslag på Facebook.

Desuden viser tal fra Vejdirektoratet, at markant flere kører for hurtigt i de større byer, end før coronakrisen for alvor ramte Danmark. Andelen af bilister, der kører for stærkt, når de passerer politiet, er næsten fordoblet sammenlignet med perioden, før Danmark lukkede ned. Også andelen af vanvidsbilister er firedoblet, ifølge politiets opslag.

»Det går alt, alt for stærkt,« skriver politiet.

Frakendelser og klip i kørekortet

I begyndelsen af ugen har politiet set bilister, der er kørt 60 procent hurtigere end det tilladte, og bilisterne kan nu se frem til en betinget frakendelse af deres kørekort.

Københavns Politi oplyser, ifølge Københavnliv, at de en enkelt eftermiddag på Amager Boulevard kunne udstede otte klip på grund af for høj hastighed.

Onsdag gjorde det samme sig igen gældende på Amager Boulevard, hvor der blev givet 15 klip for fartovertrædelse. Andre steder i København er der givet syv klip i kørekortet på grund af for høj hastighed. Det skriver Københavnliv.

I politiets opslag på Facebook kan de oplyse, at der siden 16. marts er blitzet 13.500 bilister, som har trådt for hårdt på speederen. 1.500 står nu til et klip i kørekortet, og omtrent 250 personer får frakendt deres kørekort.