Conni og Emil havde lige dækket bord til barnedåben. Nu skal de skære 19 gæster fra

Nye corona-restriktioner efterlader mange danskere, som har planlagt private arrangementer, i et svært dilemma: Hvilke af de inviterede gæster skal vi vælge fra?

Parret Conni og Emil Stjerne-Wennergaard havde allerede dækket bord til 69 gæster, som skulle komme til deres søns barnedøb søndag. Nu må parret skære 19 af de inviterede gæster fra. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ho/AFP/Ritzau Scanpix

Der er gjort klar til helstegt pattegris og softicemaskine til intet mindre end 69 gæster.

For i syv år har Conni og Emil Stjerne-Wennergaard forsøgt at blive gravide, og for fire måneder siden skete det endelig. Conni Stjerne-Wennergaard fødte en lille dreng midt i coronatiden, og derfor havde parret set frem til endelig at kunne fejre deres nybagte søn med alle deres venner og familie til barnedåb.

Men da klokken blev 17 fredag eftermiddag, kom der en noget anden udmelding til myndighedernes coronapressemøde, end parret havde håbet på.

De var allerede i fuld gang med at dække op og gøre klar til søndagens store fest, da sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kom med en kedelig besked til alle arrangører af private arrangementer.

Her blev det meldt ud, at forsamlingsforbuddet på 50 personer udvides, så det nu også gælder private arrangementer, der for eksempel holdes på restauranter og i forsamlingshuse.

Beskeden ramte parret hårdt. Nu skal de – 24 timer inden barnedåben skal afholdes – til at skære 19 af deres 69 inviterede gæster fra.

»Det er sindssygt hårdt, for vi har inviteret folk, fordi vi gerne vil se dem. Vi giver folk til i morgen middag, og så bliver det ud fra, hvem har vi mindst med at gøre i dagligdagen,« siger Conni Stjerne-Wennergaard til TV 2 Østjylland.

Flere restriktioner kan være på vej

Ud over udvidelsen af forsamlingsforbuddet til private fester har myndighederne forlænget de nationale restriktioner til og med efterårsferien for at bremse smitten.

Der er derfor stadig krav om blandt andet mundbind i offentlig transport og på serveringssteder, begrænset lukketid og skærpede besøgsrestriktioner på plejehjem.

Fredag blev der registreret 678 nye, danske smittetilfælde. Det er det højeste registrerede antal smittede i Danmark på et døgn nogensinde.

Sundhedsminister Magnus Heunicke varslede også fredag, at der kan komme yderligere restriktioner i næste uge, hvis smittetallene ikke bliver bedre.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke forlængede coronarestriktionerne under pressemødet fredag eftermiddag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix.