Borgerlig opbakning til at fjerne en tredjedel af parkeringspladserne i Københavns gader – på én betingelse

De Konservative varsler støtte til S-forslag om at begrænse antallet af parkeringspladser i københavnske gader markant – med den betingelse, at kommunen skaffer andre pladser i eksempelvis private parkeringshuse.

Det Konservative Folkeparti i Borgerrepræsentationen bakker til dels op om forslaget om at fjerne parkeringspladser på gaden i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiet går til kommunalvalg 2021 med blandt andet et forslag om kraftigt at begrænse antallet af parkeringspladser i københavnske gader.

En tredjedel af gadeparkeringspladserne skal nedlægges frem til 2025, lød det fra S-spidskandidat Sophie Hæstorp Andersen for få dage siden.

Og nu får forslaget tilsyneladende opbakning fra borgerlige stemmer. Ifølge TV 2 Lorry giver Det Konservative Folkeparti i Borgerrepræsentationen opbakning til forslaget.

»Vi har talt længe om at flytte biler fra gaden til parkeringshuse. Hvis parkeringspladserne bliver genskabt her, er vi helt med. Men hvis parkeringspladserne bliver nedlagt, skal hun ikke regne med vores stemmer. Det er dog ikke til at vide, hvordan hendes tvetydige budskab skal forstås,« siger gruppeformand Jakob Næsager (K) til TV 2 Lorry.

Han henviser til, at Socialdemokratiet endnu ikke har svaret på, hvad de mener, nedlæggelsen af de mange gadeparkeringspladser skal betyde for nettoudbuddet af parkeringspladser i hovedstaden.

Jakob Næsager peger i den forbindelse på, at kommunen blandt andet har mulighed for enten at købe eksisterende parkeringshuse eller leje sig ind for på kort sigt at sikre alternative parkeringspladser.

K-gruppeformanden opfordrer også Sophie Hæstorp Andersen, som i dag er regionsformand for Region Hovedstaden, til at forbedre pendleres mulighed for at parkere i stationsbyer som Frederikssund, Høje Taastrup og Hillerød.

Ifølge Jakob Næsager vil det kunne løse en del af trængselsproblemet i København.

Forslaget om at nedlægge en tredjedel af hovedstadens gadeparkering får kritik fra flere kanter. Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der bor i Indre By, kalder forslaget »hamrende urealistisk«, mens FDM, som repræsenterer bilejerne, mener, at der er tale om »grøn overbudspolitik«.

Venstres gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Flemming Steen Munch, siger til TV 2 Lorry, at hvis det står til hans parti, har forslaget »ingen gang på jord«, til trods for at Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard, i et interview til Politiken har udtrykt støtte til ambitionen om at få bilerne væk fra gaden.