Berlingske ansætter Cavling-vinder fra egne rækker som ny politisk redaktør

Den prisvindende tidligere graverjournalist Chris Kjær Jessen bliver politisk redaktør på Christiansborg for Berlingske.

Chris Kjær Jessen er hentet fra egne rækker. Han er fra 15. februar ny politisk redaktør på Berlingske.dk Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske henter ny politisk redaktør fra egne rækker.

37-årige Chris Kjær Jessen har en fortid som journalist og souschef i Berlingskes gravergruppe, lige som han gennem en seksårig periode var journalist på Christiansborg.

Den seneste tid har Chris Kjær Jessen fungeret som souschef på avisens indlandsredaktion.

»Chris kender Berlingske og vores strategi til bunds, han er utvivlsomt en meget stærk journalist, og han kender Christiansborg fra sin tid som politisk reporter. Chris har allerede vist, at han har et åbenlyst ledelsestalent fra sin rolle som souschef i Gravergruppen og senest på Indland, hvor han har vikarieret som indlandschef,« siger chefredaktør Mette Østergaard:

»Vi glæder os meget til at Chris begynder i rollen som politisk redaktør.«

Chris Kjær Jessen vandt i 2016 Cavlingprisen for artikler om regeringens landbrugspakke og sagen, der blev kendt som »Gyllegate«.

Han har derudover vundet Den lille Publicistpris for en række undersøgende artikler. Chris Kjær Jessen har tidligere blandt andet været med til at afdække misbrug af offentlige midler i den såkaldte »Arenasag« og omgåelse af ministeransvar i »Kvotekonge-sagen«.

Han tiltræder sin nye stilling 15. februar.

Derudover er han medforfatter til den undersøgende journalistiske bog Skjulte Penge, der går tæt på hemmelige pengestrømme i dansk politik.