Bagmandspolitiet overtager sag om svindel i Forsvaret

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet overtager sagen om svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fra Midt- og Vestjyllands Politi. I sagen er fem personer politianmeldt for bestikkelse.

Forsvarets Ejendomsstyrelse på Hjørring Kaserne er ramt af en bestikkelsesskandale. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det er ikke længere Midt- og Vestjyllands Politi, der står i spidsen for bestikkelsessagen mod fem personer i Forsvarets Ejendomsstyrelse.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet – også kaldet Bagmandspolitiet – som nu vil stå for efterforskningen.

Sagen handler om indkøb, tjenesteydelser og kontrakter foretaget og indgået af fem medarbejdere i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Disse fem personer er anmeldt til Midt- og Vestjyllands Politi.

Sagen har indtil videre – som beskrevet i Berlingske – fået en række konsekvenser.

Den har blandt andet kostet generalløjtnant Per Pugholm Olsen karrieren, idet koncernstyringsdirektøren i Forsvarsministeriet er blevet flyttet til »anden tjeneste«.

Pugholm Olsens chef, departementschef i Forsvarsministeriet Thomas Ahrenkiel, slap i samme ombæring for kritik fra forsvarsminister Trine Bramsen (S). Ahrenkiel beklagede i et brev en manglede orientering af ministeren fra ministeriets side.

Læs mere om sagen her.

»Sagen har en kompleksitet og et omfang, der gør, at det er blevet besluttet, at SØIK efterforsker videre på sagen. Midt- og Vestjyllands Politi vil dog fortsat være inde over efterforskningen, idet politikredsen fremover vil assistere SØIK,« siger Thomas Anderskov Riis, chefpolitiinspektør i SØIK.

Her er en række eksempler på den mulige svindel.