Antallet af benzintyverier er eksploderet: Tyve tømmer tanken med boremaskiner

Der er sket en voldsom stigning i antallet af benzintyverier. Brænde og træpiller står også for skud, og forsikringsselskaber bliver kimet ned af bekymrede kunder.

Forsikringsselskaber får et stigende antal bekymrede kunder i røret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De stigende priser får flere og flere til at tage yderst drastiske midler i brug.

Fra marts til august i år blev der i alt anmeldt 636 benzintyverier, og det er tæt på tre gange så mange som i 2021, hvor tallet var 215. Det oplyser Rigspolitiet.

Samtidig oplever forsikringsselskaber at blive kimet ned af kunder, der er bekymrede for at få benzin, brænde eller træpiller stjålet, og i sidste uge advarede politiet mod risikoen for tyveri.

Et af de forsikringsselskaber, der mærker et øget pres for tiden, er GF Forsikring. Skadedirektør Per Haulund fortæller, at flere og flere kunder ringer ind for at spørge, om deres forsikring dækker ved tyveri.

»Det er noget, de aldrig har ringet om før, og derfor lægger vi mærke til det. Det er rigtig, rigtig ærgerligt, at hvis man endelig har skaffet noget brænde eller træpiller, at man udover at have givet overpris også får det stjålet,« siger han.

Få det væk i en fart

Derfor råder Per Haulund til, at man parkerer sin bil det sikrest mulige sted for at undgå benzintyverierne, der ofte sker ved, at tyvene borer hul i tanken med boremaskine.

Får man leveret brænde eller træpiller, er rådet også simpelt:

»Hvis det bliver sat på fortovet, er det smart, at man er hjemme den dag og får båret det væk i en fart,« siger Per Haulund.

Hvis man får stjålet sit brænde eller sine træpiller, dækker indboforsikringen. Man får dækket værdien i dag, også selvom man har købt det, før priserne steg, forklarer Per Haulund.

»Men man får besværet ved at finde noget nyt. Tyveri af brændstof er ikke dækket af kaskoforsikringen, og derfor er det ekstra ærgerligt at få tømt sin tank, især hvis de også har brugt metoden med at bore hul i tanken, og man skal på værksted,« siger han.

GF Forsikring frygter også, at krisen kan føre til mere forsikringssvindel.

»Når krisen kradser i Danmark, er det flere, der fristes til at lave snyd. Det forbereder vi os på. Hvis man mangler penge, er der desværre nogle, der bliver kreative,« siger Per Haulund.