Massiv efterspørgsel på brænde får danskerne til at kime forsikringsselskaber ned

Flere forsikringskunder har allerede oplevet at få stjålet brænde. Men indboforsikringen dækker, så længe man ikke handler »groft uagtsomt«, lyder det fra et af Danmarks største forsikringsselskaber.

Har du et brændeskur stående frit fremme, skal du måske overveje i stedet at gemme dit brænde bag lås og slå. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Priserne på el og gas er på himmelflugt, og det har gjort brænde, træpiller og briketter særdeles eftertragtede.

Danskerne hamstrer, og forhandlere beretter om massiv efterspørgsel på brændsel, mens politiet advarer mod risiko for tyveri.

Og det giver travlhed ved telefonerne hos forsikringsselskaberne.

»Vi modtager lige nu ekstraordinært mange henvendelser fra kunder, som er bekymrede for at få stjålet træpiller og brændestakke,« lyder det blandt andet fra Topdanmark.

Samme melding kommer fra Thisted Forsikring. Her har flere kunder allerede været udsat for brændetyveri, skriver forsikringsselskabet på Facebook.

Hos If Forsikring oplever man også stigende bekymring blandt selskabets kunder, fortæller kommunikationschef Birgitte Ringbæk:

»Det er tydeligt, at den knaphed, der er på brænde og træpiller, fylder meget i tankerne hos vores kunder.«

Få ikke leveret træpiller for 80.000 kroner i indkørslen

If Forsikring stiller ikke særlige eller skærpede krav til opbevaring af brænde. Men ifølge forsikringsvilkårene og Forsikringsaftaleloven, må man ikke handle groft uagtsomt.

»Kunder skal ikke få leveret træpiller for 80.000 kroner i indkørslen, som er synlige for alle, og så tage på weekend i sommerhuset uden først at have flyttet træpillerne ind på grunden og ude af syne,« siger Birgitte Ringbæk.

Har man derimod en brændestabel, der bliver stjålet fra et åbent skur på ens helårsadresse, dækker indboforsikringen med op til 52.500 kroner.

If Forsikring anbefaler ligesom de to andre forsikringsselskaber – og i øvrigt på linje med politiet – at man sørger for at gemme sit brændsel af vejen, selvom indboforsikringen dækker.

»Hvis du har små og store oplag af træpiller, brændestykker, gasflasker, brændstoftanke og så videre, så overvej lige, om du kan gøre noget ekstra for at sikre tingene mod tyveri,« lød det tidligere på måneden fra Midt- og Vestsjællands Politi.